Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.5°C
3 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.3°C18.6°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.8°C16.6°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.8°C15.8°C
4 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 100%
Κέρκυρα / Παρέλυσε νοσηλεύτρια - Εξετάζεται εάν συνδέεται με τη δεύτερη δόση του εμβολίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κέρκυρα / Παρέλυσε νοσηλεύτρια - Εξετάζεται εάν συνδέεται με τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στις 27 Δεκεμβρίου 2020
Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στις 27 Δεκεμβρίου 2020. (EUROKINISSI/POOL SOOC IMAGES/ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ)

Μια 40χρονη νοσηλεύτρια παρέλυσε στα κάτω άκρα μετά τον εμβολιασμό της με τη δεύτερη δόση. Σύμφωνα με τους γιατρούς εμφάνισε το αυτοάνοσο νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barré.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος η νοσηλεύτρια «έχει κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου, κι αμέσως μετά τη δεύτερη δόση σήκωσε πυρετό, είχε αφόρητους πόνους, ένιωσε παραλυσία και πήγε στο νοσοκομείο».

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης επιβεβαίωσε το περιστατικό ενώ οι γιατροί δεν έχουν πει ξεκάθαρα αν πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, πάντως υποστήριξε μιλώντας στο OPEN ότι η νοσηλεύτρια ήταν απολύτως καλά στην υγείας της. 

«Είναι σίγουρο ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, έχουν εμβολιαστεί 400.000 άνθρωποι και δεν είχαν πρόβλημα, αλλά λέμε ότι αυτή η συνάδελφος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Το λένε και οι γιατροί εκεί, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Είναι μια στους 400.000, δεν λέει τίποτα απολύτως αυτό για τον εμβολιασμό, δεν λέμε τίποτα κακό για το εμβόλιο, αντιθέτως, αλλά η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί κι έχει τρομοκρατηθεί» τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις δηλώσεις Γιαννάκου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ύστερα από τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχ. Γιαννάκου για την 40χρονη νοσηλεύτρια, η οποία παρέλυσε στα κάτω άκρα, αφού έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί αν έχει τελεστεί από τον Μιχ. Γιαννάκο το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, καθώς στις δηλώσεις του υποστήριξε ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου πριν αποφανθούν σχετικά οι γιατροί.
 

Θ. Βασιλακόπουλος: Εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο, δεν σημαίνει ότι έφταιγε το εμβόλιο

Για εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο, που εμφανίζεται πιο συχνά μετά από ιώσεις παρά από εμβολιασμό, έκανε λόγο μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλος. «Το να κάνω το σύνδρομο δεν σημαίνει ότι έφταιγε το εμβόλιο. Δεν είναι εύκολο να το συνδέσουμε αιτιολογικά και να τρομοκρατήσουμε τον κόσμο» υπογράμμισε. Εμφανίστηκε δε καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι το σύνδρομο Guillain-Barre «σε μεγάλο ποσοστό είναι πλήρως αντιστρεπτό. Ακόμη και αν οφείλεται στο εμβόλιο, συνήθως θεραπεύεται πλήρως». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL