Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.0°C24.6°C
4 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
21.0°C25.1°C
3 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.8°C27.6°C
4 BF 40%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.8°C23.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
21.2°C22.9°C
4 BF 43%
Take away / Κυβερνητικό μπάχαλο – Πήραν πίσω άρον άρον την απαγόρευση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Take away / Κυβερνητικό μπάχαλο – Πήραν πίσω άρον άρον την απαγόρευση

Take away
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Εχουν σπάσει κάθε ρεκόρ, οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης, αποδεικνύοντας την ανεπάρκεια της στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας.

Το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στο ΣΚΑΙ ότι το take away καταργείται τα Σαββατοκύριακα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκαλώντας αναστάτωση στους ιδιοκτήτες καφεστίασης και πολίτες που δεν το γνώριζαν και βρίσκονταν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα.

Στη συνέχεια ήρθε διευκρίνιση από το υπουργείο Ανάπτυξης πως η απαγόρευση του take away δεν ισχύει σήμερα, αλλά από αύριο Κυριακή, και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ από αρμόδιο υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη, καθώς στον επόμενο χρόνο παίρνει πίσω την πρόσφατη απόφαση και να αποφανθεί εκ νέου ότι «το take away» θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του αναφέρει «η κυβέρνηση  αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».

Μάλιστα σε tweet του θεωρώντας ότι απευθύνεται σε χαμηλής νοημοσύνης πολίτες κάνει λόγο για λάθος πρόταση και όχι απόφαση.

Θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι δεν είναι απόφαση της κυβέρνησης και με δική του σύμφωνη γνώμη και υπογραφή στις ανακοινώσεις του υπουργείου που είναι υπεύθυνος.

https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1358024828477931524?s=20

Για κυβερνητική ανεπάρκεια που οδηγεί τον κλάδο της εστίασης με 100αδες χιλιάδες εργαζόμενους σε αφανισμό, κάνει λόγο ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Χαρίτσης

https://twitter.com/alexischaritsis/status/1358018729242673152?s=20

 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης μετά τις διακοπές του στην Ικαρία, να μας πει τι ισχύει με το απίστευτο μπάχαλο στο takeaway

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για το αδιανόητο αλαλούμ με την εστίαση και το take away εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το γεγονός ότι η κυβέρνηση απαγόρευσε και, εν τέλει, επέτρεψε δύο φορές το take away στην εστίαση μέσα σε λίγες ώρες, είναι ενδεικτικό της αντιμετώπισης που έχει σε όλη τη διαχείριση της πανδημίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

 Το σημερινό αδιανόητο αλαλούμ με την εστίαση και το take away, το οποίο η κυβέρνηση απαγόρευσε και, εν τέλει, επέτρεψε δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες, είναι ενδεικτικό της αντιμετώπισης που έχει σε όλη τη διαχείριση της πανδημίας.

Εργαζόμενοι και επιχειρηματίες της εστίασης, πνιγμένοι στην απόγνωσή τους, δεν έχουν απέναντί τους κυβέρνηση, αλλά περιφερόμενο θίασο.


Ίσως την απάντηση για το τι ισχύει τελικά για την εστίαση και το take away να μπορεί να την δώσει ο κ. Μητσοτάκης όταν επιστρέψει από τις διακοπές του στην Ικαρία.​

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL