Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C23.5°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.0°C21.7°C
3 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
25 °C
21.6°C24.9°C
3 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
26 °C
25.8°C27.1°C
1 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.2°C
0 BF 63%
Lockdown Αττική / Καταστροφικά τα στοιχεία- Αύξηση έως και 50% των κρουσμάτων δείχνουν τα λύματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown Αττική / Καταστροφικά τα στοιχεία- Αύξηση έως και 50% των κρουσμάτων δείχνουν τα λύματα

καταστήματα Ερμού
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Τον κώδωνα του κινδύνου για την επιτακτική ανάγκη λήψης νέων αυστηρών περιοριστικών μέτρων κρούουν οι επιστήμονες αφού τα στοιχεία που επεξεργάζονται δείχνουν απότομη και πολύ μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική όπου διαβεί ο μισός πληθυσμός της χώρας.

Με τη φράση «Η οικονομία ξαναφτιάχνεται, αυτοί που θα χαθούν όμως, θα χαθούν» έκανε δραματική έκκληση ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Νίκος Σύψας, την ίδια στιγμή που ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης αποκάλυπτε ότι τα λύματα της Αττικής δείχνουν αύξηση από 40% έως 50% των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες.

Τα στοιχεία είναι καταστροφικά για την Αττική επεσήμανε ο Νίκος Σύψας υπογραμμίζοντας ότι «στην σύσκεψη της Παρασκευής θα μπουν στο τραπέζι τα πάντα, όλες οι επιλογές. θα δούμε ποια είναι η πιο σώφρων για την Αττική, για την δημόσια Υγεία». 

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Στον κεντρικό τομέα της Αττικής η καμπύλη ακολουθεί απότομη ανοδική πορεία, κάθετη πορεία... επομένως δεν έχουμε πάρα πολλές επιλογές αν θέλουμε να προλάβουμε τα γεγονότα».

Και συμπλήρωσε: «Δίνουμε προτεραιότητα πρώτα και πάνω από όλα στη δημόσια Υγεία, στις ζωές των ανθρώπων, αυτό είναι αναντικατάστατο».
Με τη φράση «Δυστυχώς δεν πάμε καλά, η αύξηση ήταν πολύ μεγάλη», περιέγραψε την κατάσταση στην Αττική και ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης ο οποίος σήμανε συναγερμό επισημαίνοντας ότι η πρόβλεψη είναι για διπλασιασμό των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική όπως προκύπτει από το ιικό φορτίο των λυμάτων.

Και τα στοιχεία αυτά έχουν παραδοθεί στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα γι’ αυτό μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής περιέγραψε με μελανά χρώματα την πορεία της πανδημίας.

Το ερώτημα, πλέον, είναι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ακούσει τις δραματικές εκκλήσεις των επιστημόνων ή θα κρατήσει άμυνα θεωρώντας ότι έχει ακόμα χρόνο.
Προς το παρόν το Μαξίμου παρακολουθεί αμήχανο τα καταιγιστικά στοιχεία που δείχνουν επέλαση της πανδημίας καθώς και πίεση στα νοσοκομεία που χωρίς τη λήψη μέτρων δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο νέο ισχυρό κύμα πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL