Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Μετακίνηση εκτός νομού / «Στην αναμονή» η άρση απαγόρευσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετακίνηση εκτός νομού / «Στην αναμονή» η άρση απαγόρευσης

Έλεγχος από τροχαία
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Απομακρύνεται το σενάριο ανοίγματος της μετακίνησης από νομό σε νομό καθώς και κάθε συζήτηση για κυνήγι, ψάρεμα, χιονοδρομικά κέντρα, μετά και τη νέα αύξηση των κρουσμάτων.

Η αύξηση της κινητικότητας λόγω του λιανεμπορίου σε συνδυασμό με τα την αύξηση της θετικότητας στα κρούσματα πιθανότατα θα φέρει νέα περιοριστικά μέτρα παρά νέα ανοίγματα.

Η επιστημονική κοινότητα στην προσπάθειά τής να ισορροπήσει στις απαιτήσεις της κυβέρνησης και τα μέτρα ακορντεόν ήδη προβληματίζεται, αφού οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού που «χτύπησαν» και την Ελλάδα καθώς και η αργή εξέλιξη του εμβολιασμού του πληθυσμού, θέτει υπό αίρεση ακόμα και το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του πρύτανη του ΕΚΠΑ, Αθανάσιου Δημόπουλου, «αν η αύξηση των κρουσμάτων συνεχιστεί και δούμε ότι αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, θα ληφθούν νέα μέτρα», ωστόσο δήλωσε πως τα δεδομένα, μετά και χθεσινή αύξηση των κρουσμάτων τα οποία ανήλθαν σε 843, πρέπει να αναλυθούν σε βάθος 5 - 7 ημερών.

«Οι ειδικοί αναλύουν τα δεδομένα σε βάθος 5 - 7 ημερών. Αν διαπιστωθεί ότι έχουμε οδηγηθεί σε αύξηση των κρουσμάτων, θα υπάρχουν προληπτικά μέτρα νωρίτερα, πριν δούμε επιβάρυνση στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ», υπογράμμισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ. Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι καθυστερεί ακόμα οποιαδήποτε απόφαση για την επαναλειτουργία δραστηριοτήτων όπως το κυνήγι, το ψάρεμα και η μετάβαση σε χιονοδρομικά κέντρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL