Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Lockdown / Έκρηξη κρουσμάτων - Υπό αίρεση το άνοιγμα γυμνασίων, λυκείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown / Έκρηξη κρουσμάτων - Υπό αίρεση το άνοιγμα γυμνασίων, λυκείων

καταστήματα Ερμού
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Η ανέμελη πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας με το δόγμα «άνοιξε-κλείσε και ότι προκύψει» βάζει και πάλι επί τάπητος νέα απαγορευτικά μέτρα.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία, δυο εβδομάδες μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και της αύξησης της κινητικότητας, δείχνουν έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των λοιμωξιολόγων.

Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού που «χτύπησαν» και την Ελλάδα καθώς και η αργή εξέλιξη του εμβολιασμού του πληθυσμού, θέτει υπό αίρεση όλες τις προηγούμενες αποφάσεις της κυβέρνησης ακόμα και το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε ήδη το παράθυρο για τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων με τη σκυτάλη να έχουν πάρει σήμερα οι λοιμωξιολόγοι.

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε ότι όλα είναι ανοικτά για τη λήψη νέων μέτρων και θα κριθεί την Παρασκευή, ενώ δεν απέκλεισε να μην ανοίξουν γυμνάσια, λύκεια.

 Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκτίμησε ότι στο τέλος Φεβρουαρίου θα έχουμε περίπου 1670 κρούσματα την ημέρα και επεσήμανε ότι η κρίσιμη περίοδος που θα ασκήσει πίεση στο σύστημα υγείας είναι στα μέσα Μαρτίου.
Ο κ. Σαρηγιάννης επεσήμανε ότι τα ΜΜΜ και το άνοιγμα του λιανεμπορίου ευθύνονται για την αύξηση της μεταδοτικότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL