Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Καιρός / Βουτιά της θερμοκρασίας κατά 12 βαθμούς – Χιόνια πιθανώς και στην Αττική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καιρός / Βουτιά της θερμοκρασίας κατά 12 βαθμούς – Χιόνια πιθανώς και στην Αττική

Χιόνια Κακοκαιρία
(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Τρίτη με βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια ακόμα και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας που συνοπτικά είναι οι χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, η πτώση της θερμοκρασίας και οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.

meteo

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, απόψε αναμένονται χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, αλλά και σε νησιά του Βορείου Αιγαίου. Υπάρχει επίσης πιθανότητα για περιοδικές χιονοπτώσεις σε περιοχές της Στερεάς και της Δυτικής Πελοποννήσου με χαμηλό υψόμετρο.

Το νέο κύμα φέρνει πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των δέκα έως 12 βαθμών μέσα σε μόνο οκτώ έως 12 ώρες.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές έως τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου. Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται τις ίδιες ώρες στα ορεινά αλλά και στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών χιονοπτώσεων ή χιονόνερου έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Θερμαϊκό οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 7 και έως το πρωί τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL