Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Σοφία Μπεκατώρου / Καταθέτει στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σοφία Μπεκατώρου / Καταθέτει στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς

Σοφία Μπεκατώρου
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Κατάθεση στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, ο οποίος χειρίζεται τη δικογραφία με τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από υψηλόβαθμο παράγοντα της ιστιοπλοΐας, δίνει αυτήν την ώρα ο πρόεδρος του ιστιοπλοϊκού ομίλου Πειραιώς Γιάννης Παπαδημητρίου.

Ο Γ. Παπαδημητρίου είναι ο πρώτος που παραιτήθηκε από το ΔΣ της ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας, μετά την ανακοίνωση που χαρακτήριζε «δυσάρεστο περιστατικό», τα όσα κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου.

Προσερχόμενος στο εισαγγελικό γραφείο ο Γ. Παπαδημητρίου δήλωσε πως όλοι πρέπει να βοηθήσουν, ώστε όποιος έχει υποστεί κάτι να μπορέσει να μιλήσει. Τόνισε, επίσης, πως η παραίτησή του ήταν μία απάντηση «στα πλαίσια ηθικής και αξιών» στη «συγκλονιστική δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας περί "δυσάρεστου περιστατικού"». Παράλληλα, ο δικηγόρος του Ανδρέας Μήτσαινας που τον συνόδευσε στα δικαστήρια αναφερόμενος σε όσα κατήγγειλε η κ. Μπεκατώρου έκανε λόγο για ένα «ατιμωτικό αδίκημα του οποίου ο ένοχος ή οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν».

Η δήλωση του κ. Παπαδημητρίου λίγο πριν ξεκινήσει την κατάθεση του είναι η εξής: «Να βοηθήσουμε όλοι, σε μια συγκλονιστική καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, να προχωρήσουμε για την εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού. Η Σοφία βιώνει μια δύσκολη κατάσταση, όμως ψυχικά είναι πολύ καλύτερα γιατί έφυγε ένα βάρος χρόνων. Είμαστε εδώ για να λάμψει η αλήθεια και όποιος έχει υποστεί κάτι, άνδρας ή γυναίκα, να μιλήσει».

Ερωτηθείς για την απόφασή του να παραιτηθεί, απάντησε: «Η απόφαση ήταν στα πλαίσια ηθικής και αξιών και να απαντήσουμε σε μια συγκλονιστική δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας που έκανε λόγο για "δυσάρεστο περιστατικό"».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL