Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.2°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.8°C15.2°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.4°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 93%
Καιρός / Νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καιρός / Νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο

καταιγίδα βροχή καιρός
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις πρωινές ώρες αύριο Τρίτη και από τα βορειοδυτικά, όπως προειδοποιεί η ΕΜΥ επικαιροποιώντας το έκτακτο δελτίο που είχε εκδώσει την περασμένη Παρασκευή.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι: 

α. οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την αρχή της ημέρας στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, βαθμιαία στη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Από τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη και το πρωί της Τετάρτης (27-01-2021) τα Δωδεκάνησα.

β. οι τοπικά πολύ θυελλώδεις άνεμοι, νοτιοδυτικοί στο Αιγαίο και από το απόγευμα βορειοδυτικοί στο Ιόνιο,

 γ. οι χιονοπτώσεις κατά τόπους αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια. Από το βράδυ και ως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (27-01-2021) πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ακόμη και σε πεδινές περιοχές,

δ. η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τις βραδινές ώρες στα βόρεια που την Τετάρτη (27-01-2021) θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα (πτώση 6-8 βαθμούς).

Θυελλώδεις νοτιάδες και σημαντικές βροχοπτώσεις σήμερα

Στο μεταξύ, πολύ θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων πνέουν από τις πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα, με τα μεγαλύτερη ριπή του ανέμου να σημειώνεται στο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr στην Παξιμάδα Καρύστου με τιμή 153 km/h

meteo 25.1.21

Εξάλλου, ισχυρές βροχές αλλά και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με το meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στα Θεοδώριανα Άρτας και ήταν ίσο με 84 χιλιοστά.

meteo 25.1.21


Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα φαινόμενα έως το μεσημέρι θα περιοριστούν κυρίως στη Θράκη και στο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν σημαντικά. Από τη νύχτα όμως της Δευτέρας 25/1 προς Τρίτη 26/1, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL