Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Σοφία Μπεκατώρου / Κατέθεσε για σεξουαλική κακοποίηση αθλήτριας που δεν έχει παραγραφεί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σοφία Μπεκατώρου / Κατέθεσε για σεξουαλική κακοποίηση αθλήτριας που δεν έχει παραγραφεί

Σοφία Μπεκατώρου
(EUROKINISSI/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ)

Σε αποκάλυψη βόμβα προχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου κατά την κατάθεσή της στην Εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση συναθλήτριάς της, επίσης από το χώρο της ιστιοπλοΐας.

Το σημαντικό όμως είναι ότι η αξιόποινη πράξη της αθλήτριας αυτής φέρεται να έχει συμβεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.

Η συναθλήτριά που κατονόμασε η Σοφία Μπεκατώρου αναμένεται να κληθεί άμεσα να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα, προκειμένου να επιβεβαιώσει την Σ. Μπεκατώρου ή ακόμη και αυτή με την σειρά της να οδηγήσει στον "επόμενο κρίκο της αλυσίδας" βίαιων και υποτιμητικών συμπεριφορών σε βάρος αθλητών καριέρας από παράγοντες στον χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, με αφορμή την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου παρόλο που η εγκληματική πράξη έχει παραγραφεί.

Οι εισαγγελικές αρχές, όμως, θέλουν να ενθαρρύνουν και άλλες γυναίκες να μιλήσουν γιατί σίγουρα θα υπάρχουν σεξουαλικά εγκλήματα που δεν έχουν παραγραφεί.

Οι δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου μετά την κατάθεσή της στον Εισαγγελέα:

«Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση και ελπίζω με αφορμή αυτό κι άλλες γυναίκες και άνθρωποι που έχουν βιώσει την σεξουαλική κακοποίηση να μιλήσουν έτσι ώστε η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και ασφαλής. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε και με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη  Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές ελπίζουμε να βοηθήσουν στη εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού», ανέφερε η Σοφία Μπεκατώρου.

Τρίωρη κατάθεση στον εισαγγελέα για τον βιασμό της

Επί τρεις ώρες κατέθετε η Σοφία Μπεκατώρου στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο για τον βιασμό της από μεγαλοπαράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας όπως η ίδια έχει κατονομάσει.

Εξερχόμενη από το εισαγγελικό γραφείο η χρυσή Ολυμπιονίκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε».

Να σημειωθεί ότι η χρυσή Ολυμπιονίκης είχε καταθέσει στον αθλητικό εισαγγελέα τον Νοέμβριο του 2020 κατονομάζοντας μάλιστα ως δράστη του βιασμού της τον αντιπρόεδρο της ΕΙΟ.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL