Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Σεξουαλική παρενόχληση ΑΠΘ / Μετά από πολλά χρόνια έσπασε ένας κύκλος σιωπής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεξουαλική παρενόχληση ΑΠΘ / Μετά από πολλά χρόνια έσπασε ένας κύκλος σιωπής

METOO
pixabay

Mια παλαιά φοιτήτρια της Φιλοσοφικής και μια της Γεωπονικής, έχουν προβεί σε καταγγελίες κατά συγκεκριμένων καθηγητών του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με τον πρύτανη, ο οποίος σημείωσε ότι μετά από πολλά χρόνια έσπασε ένας κύκλος σιωπής.

Ήδη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες.

Ο Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε ότι εάν και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας δεν είχε γίνει επίσημη καταγγελία στη διοίκηση, ο ίδιος συνομίλησε με μια εκ των δυο γυναικών που αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης  κατά τη φοίτησή της στο ΑΠΘ και ενημέρωσε σχετικά τον εισαγγελέα.

Μετά τη δημοσιοποίηση της πρώτης καταγγελίας και δεύτερη γυναίκα που παλαιότερα φοιτούσε στη Φιλοσοφική κατήγγειλε συνεχή σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή.

Να σημειωθεί ότι η γυναίκα που φοιτούσε στη Γεωπονική του ΑΠΘ, αποκάλυψε, παίρνοντας θάρρος από τη δημόσια εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου, ότι ο καθηγητής που την παρενοχλούσε σεξουαλικά την έκοβε συνεχώς στο μάθημα με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τη σχολή και να επιστρέψει για να πάρει πτυχίο όταν εκείνος συνταξιοδοτήθηκε.

Είπε χαρακτηριστικά:
«Δεν μου πέρασε ποτέ το μάθημά του αν και το είχα δώσει τουλάχιστον δέκα φορές. Έκανα καταγγελία στον τότε πρόεδρο της σχολής ο οποίος ήθελε να με βοηθήσει αλλά μου είπε ότι προσπάθησαν και άλλες φοιτήτριες αλλά δεν κατάφεραν κάτι. Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψω τη σχολή μέχρι το 2016 που έμαθα ότι ο εν λόγω "καθηγητής" επιτέλους συνταξιοδοτήθηκε. Με μεγάλη χαρά ξαναξεκίνησα να διαβάζω και τελείωσα τη σχολή».

Ο πρύτανης ζήτησε και την παρέμβαση της πολιτείας προκειμένου να αλλάξει ο χρόνος παραγραφής των σεξουαλικών αδικημάτων.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL