Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
ΕΙΟ / Νέα παραίτηση μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΙΟ / Νέα παραίτηση μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου

Μετά τον Γιάννη Παπαδημητρίου, ακόμη ένα μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την παραίτησή του, μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από υψηλόβαθμο παράγοντα της ΕΙΟ, στα 21 της χρόνια.

Πρόκειται  για τον εκπρόσωπο του Ομίλου του Καλαμακίου, Γιώργο Χριστόπουλο.

Ο κ. Χριστόπουλος δήλωσε ότι «οι συνθήκες δεν τον εκφράζουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επιστολη του Γιώργου Χριστόπουλου:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη θλίψη είμαι υποχρεωμένος να σας δηλώσω ότι δεν δύναμαι να παραμείνω στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες της κ. Σοφίας Μπεκατώρου. 

Κατόπιν  των συγκλονιστικών αυτών αναφορών, στέκομαι στην γενικότερη τους αντιμετώπιση από πλευράς της εκπροσώπησης της ΕΙΟ και στο εν γένει κλίμα περαιτέρω διατάραξης του αθλητικού πνεύματος που επικρατεί το τελευταίο διάστημα. 

Οι συνθήκες πλέον αυτές δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο του Ναυταθλητισμού, ως Εργοδότη που απασχολεί δεκάδες οικογενειάρχες και ως Επιστήμονα.  

Προς τούτο σας υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ με άμεση ισχύ, 

 Γιώργος Χριστόπουλος 

Δρ-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός , MSc MBA PhD΄ 

«Δυσάρεστο περιστατικό» χαρακτήρισε η Ομοσπονδία, στην πρώτη ανακοίνωσή την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, και την παρότρυνε να γίνει πιο συγκεκριμένη.

Μετά τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, η ΕΙΟ χθες ζήτησε από τον φερόμενο ως δράστη Αριστείδη Αδαμόπουλο την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας. Επίσης, ο κ. Αδαμόπουλος ανακοίνωσε την αποχή του από τα καθήκοντά του στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μέχρι «την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης». 

Ταυτόχρονα η Εισαγγελία Αθηνών διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκη, με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου να παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη. Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη η Ολυμπιονίκης να καταθέσει όσα έχει ισχυριστεί, ανεξάρτητα αν η καταγγελλόμενη πράξη σε βάρος της κ. Μπεκατώρου έχει ήδη παραγραφεί.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL