Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Αστυνομία στα Πανεπιστήμια / Επικίνδυνη δήλωση Κεραμέως - «Θα δρουν προληπτικά»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αστυνομία στα Πανεπιστήμια / Επικίνδυνη δήλωση Κεραμέως - «Θα δρουν προληπτικά»

Κεραμέως
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣΚερ

Όχι μόνο κλείνει τα αυτιά της η κυβέρνηση στις σφοδρές αντιδράσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας στο νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση σώματος της αστυνομίας που θα δρα εντός των πανεπιστημίων, αλλά η αρμόδια υπουργός δηλώνει προκλητικά ότι οι αστυνομικοί «θα δρουν προληπτικά». Την ίδια ώρα, ο λαλίστατος επί παντός επιστητού Άδωνις Γεωργιάδης με ακραίο λαϊκισμό καλεί τους ακαδημαϊκούς ή να δεχθούν το αντιδημοκρατικό μέτρο ή «να πληρώνουν από την τσέπη τους τις ζημιές».

Συγκεκριμένα, η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι δεν καταλαβαίνει «τι ακριβώς θέλουν» όσοι αντιδρούν, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα καλούν τους αστυνομικούς οι πρυτάνεις ή η Σύγκλητος. Θα έχουν παρουσία μέσα στα πανεπιστήμια «στα λίγα, στα οποία υπάρχει έντονο πρόβλημα», όπως ισχυρίστηκε. «Θα δρουν προληπτικά προκειμένου να αντιμετωπίσουν φαινόμενα παραβατικότητας» είπε, αποκαλύπτοντας τις κυβερνητικές προθέσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=cMQWPqrHgsQ

Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά την ελεγχόμενη είσοδο στα Πανεπιστήμια, η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι πρόκειται για μια πρακτική που χρησιμοποιείται σε πολλά ιδρύματα διεθνώς. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι είναι ένα αίτημα χρόνων και δεν μπορεί κάποιοι να θέλουν να μείνει η χώρα στο χθες.

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε κληθεί στον ΑΝΤ1 για να μιλήσει για το άνοιγμα της αγοράς, δεν έχασε την ευκαιρία να καταθέσει τη δική του πρόταση. «Νομίζω ότι θα ήταν δίκαιο να ψηφίσουμε έναν νόμο που θα έλεγε ότι θα μπορεί να επιλέγει το πανεπιστήμιο αν θα έχει αστυνομία εκεί ή όχι. Εάν όμως δεν την έχει, όλα τα μέλη ΔΕΠ – εφόσον αναλαμβάνουν αυτά την ευθύνη – θα πρέπει να δεσμεύονται με την προσωπική τους περιουσία για τις ζημιές. Και τις ζημιές σε υλικά αγαθά και την ενδεχόμενη ηθική βλάβη σε οποιονδήποτε φοιτητή ή μη φοιτητή, όπως εγώ, που δεν μπορεί να μπει στα πανεπιστήμια» δήλωσε. 

«Αν θέλουν οι σεβαστοί μας ακαδημαϊκοί δάσκαλοι να μην έχει αστυνόμευση το πανεπιστήμιο, θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τις ζημιές και όχι ο Έλληνας φορολογούμενος» σημείωσε με το γνωστό του ύφος. «Εγώ που δεν πάω σε κάποιο πανεπιστήμιο θέλω να κάνω αγωγή για ηθική βλάβη, πρέπει να με πληρώσουν γι' αυτό» υποστήριξε προκλητικά.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL