Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Τηλεκπαίδευση / Δήμοι δίνουν δωρεάν τάμπλετ σε μαθητές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τηλεκπαίδευση / Δήμοι δίνουν δωρεάν τάμπλετ σε μαθητές

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
EUROKINISSI

Να μη μείνουν με σταυρωμένα χέρια απέναντι στην αδράνεια της κυβέρνησης αποφάσισαν δήμοι και περιφέρειες οι οποίοι με δική τους πρωτοβουλία και χρηματοδότηση προσφέρουν σε μαθητές τάμπλετ.

Οι Δήμοι Χαλανδρίου και Αγίων Αναργύρων Καμετερού ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα παραδώσουν σε μαθητές των οποίων οι οικογένειες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εποχής και σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και με απόλυτη διακριτικότητα, τάμπλετ τελευταίας τεχνολογίας.

Οι δήμαρχοι των δύο πόλεων ενημερώθηκαν από τους διευθυντές για το ποιες οικογένειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα και προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει το υπουργείο Παιδείας.

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού εξασφάλισε 500 τάμπλετ τελευταίας γενιάς, τα οποία και παρέλαβε σήμερα. «Το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι αδιαμφισβήτητο και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών. Τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε όλοι μαζί. Κανένα παιδί δεν θα πρέπει να στερείται του αγαθού της παιδείας, επειδή η οικογένειά του δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος για την αγορά μιας ηλεκτρονικής συσκευής», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σταύρος Τσίρμπας και πρόσθεσε: «Μαζί με τους συνεργάτες μου προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας ίσες ευκαιρίες. Πιστοί στις αξίες μας, προχωρήσαμε στην προμήθεια ηλεκτρονικών μέσων, ώστε να διευκολύνουμε την πρόσβαση των παιδιών του δήμου μας στην εκπαίδευση. Τις επόμενες ημέρες θα παραδώσουμε περισσότερα από 500 τάμπλετ που εξασφαλίσαμε με πόρους του δήμου, αλλά και δωρεές και θα διανεμηθούν για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών, που δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα μαθήματα εξ αποστάσεως».

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χαλανδρίου ενέκρινε δαπάνη για προμήθεια 125 τάμπλετ για την κάλυψη αναγκών των μαθητών εκείνων που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Αθανασάτου, τόνισε ότι: «η προμήθεια αυτή υπαγορεύτηκε από τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας, εκτιμούμε όμως ότι μπορεί να συμβάλει επιπλέον στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών. Παραμένουμε ως διοίκηση σταθερά προσηλωμένοι στην κάλυψη των αναγκών των μαθητών της πόλης, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας».

Σε παράλληλο σύμπαν η Ν. Κεραμέως

Στη Bουλή σήμερα κατά τη συζήτηση επερώτησης της Χαράς Κεφαλίδου του ΚΙΝΑΛ προς τη Ν. Κεραμέως, η υπουργός Παιδείας παρουσίασε μια χώρα αντάξια της Silicon Valley σε τεχνολογικό επίπεδο.

Η Ν. Κεραμέως αντι να παρουσιάσει στοιχεία όπως της ζητήθηκε στην ερώτηση, για το πόσοι μαθητές δεν έχουν τάμπλετ και υπολογιστές ώστε να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση, ζητούσε από την βουλεύτρια του ΚΙΝΑΛ να δώσει τα στοιχεία και τον αριθμό των μαθητών.

«Πόσοι είναι οι χιλιάδες μαθητές που λέτε ότι δεν έχουν τάμπλετ; Χίλιοι; Είκοσι χιλιάδες; Πεντακόσιες; Πόσοι ακριβώς; Γιατί δε μας δίνετε στοιχεία; Δε βλέπω πουθενά στοιχεία. Στη Βουλη χρειάζονται στοιχεία με τεκμηρίωση κι όχι ερωτήσεις για δημιουργία εντυπώσεων» σημείωσε η Ν. Κεραμέως από το βήμα της Βουλής

Ενώ συνέχισε «λέτε ότι η τηλεκπαίδευση κατέρρευσε, ενώ είμαστε από τις λίγες χώρες στον κόσμο που κάνουμε τόσο εκτεταμένη τηλεκπαίδευση.Το εγχείρημα είναι τεράστιο, άλλες χώρες δεν το έχουν καταφέρει"

Οι ισχυρισμοί της υπουργού Παιδείας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Χαράς Κεφαλίδου, που σημείωσε «βρίσκεστε σε τεράστια απόσταση από την πραγματικότητα των σχολείων, ζείτε σε κάποιο παράλληλο σύμπαν μεγαλεπήβολων σχεδίων. Ζητάτε από εμάς στοιχεία, ενώ εσείς είστε που θα έπρεπε να δώσετε στη Βουλή τα ακριβή στοιχεία για την εικόνα σε καθε νομό.Πρώτα το υπουργείο πρέπει να δίνει στοιχεία, εμείς προσπαθούμε να τα μαζέψουμε αλλά δε βρίσκουμε μεγάλη ανταπόκριση. Μιλάτε σα να είμαστε σε μια "σίλικον βάλεϊ"».

Ρώτησε δε την υπουργό αν έχει προσπαθήσει να παρακολουθήσει 6 ώρες μάθημα από σταθερό τηλέφωνο;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL