Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C13.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.6°C
0 BF 100%
Κεραμέως / Κρύβει τη σύμβαση με τη Cisco και προκαλεί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κεραμέως / Κρύβει τη σύμβαση με τη Cisco και προκαλεί

Τηλεκπαίδευση μέσω λάπτοπ
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

«Τελειωμό δεν έχει ο κατήφορος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, έχοντας πλέον εξαντλήσει τις αντοχές της εκπαιδευτικής κοινότητας» υπογραμμίζει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα όσα είπε η Νίκη Κεραμέως για την κρυφή σύμβαση του υπουργείου με την εταιρεία Cisco, στη σημερινή συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της Χαράς Κεφαλίδου (βουλευτής ΚΙΝΑΛ) για τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης

«Εδώ και δύο εβδομάδες έχω πει ότι η σύμβαση είναι στη διάθεση των εκπροσώπων των κομμάτων» είπε συγκεκριμένα. «Τόσος ντόρος για τη σύμβαση, ξέρετε πόσοι εκπρόσωποι κόμματος ήρθαν να δουν τη σύμβαση; Ουδείς. Κανένας, δεν ήρθε, ούτε ένας. [...] Αν είναι να κάνετε μόνο φασαρία στα κανάλια για το θεαθήναι, ελάτε λοιπόν να δείτε τη σύμβαση» υποστήριξε προκλητικά η Νίκη Κεραμέως.

https://www.youtube.com/watch?v=urJrpqAloEM&feature=youtu.be

 Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι εδώ και 8 μήνες, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων, πολιτικά κόμματα, έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος, όπως και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ζητούν τη δημοσιοποίηση της σύμβασης. «Η Νίκη Κεραμέως κρύβεται και ψεύδεται για άλλη μια φορά. Τι φοβάται και τι αποκρύπτει εσκεμμένα;» αναφέρει.

«Η δήλωση “έχω τη σύμβαση στο γραφείο, ελάτε να τη δείτε” αποτελεί ένα ακόμα σημάδι πολιτικού εκφυλισμού με την ανοχή - αν όχι με την παρότρυνση - του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η σύμβαση δεν αποτελεί ιδιοκτησία της υπουργού, είναι δημόσιο έγγραφο που πρέπει να κατατεθεί και να μελετηθεί. Εξάλλου για αυτό λειτουργεί και η Δι@υγεια» υπογραμμίζει. «Για το λόγο αυτό, η Νίκη Κεραμέως να σταματήσει τα “παιχνιδάκια” και να δημοσιεύσει τη σύμβαση, καταθέτοντάς την στη Βουλή και δίνοντας επιτέλους τις απαραίτητες εξηγήσεις στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» καταλήγει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκος Φίλης: Πόσο πιο χαμηλά ο κοινοβουλευτικός πήχης;

«Nα αφήσει τα παιχνίδια και να καταθέσει τη σύμβαση με την εταιρεία Cisco στη Βουλή, όπως θεσμικά υποχρεούται», κάλεσε την Νίκη Κεραμέως ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ώστε να διαπιστώσουμε και τι κρύβει τόσους μήνες, που την «έψηνε».

«Η σύμβαση του υπουργείου Παιδείας με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση είναι ευνόητο ότι δεν αποτελεί κρατικό μυστικό και ήταν υποχρέωση της υπουργού να την αναρτήσει ούτως ή άλλως, από την πρώτη στιγμή. Πολύ περισσότερο όμως, όταν έχει αποτελέσει σημείο πολιτικής τριβής και τη ζητούν εδώ και 8 μήνες τα πολιτικά κόμματα για να τη μελετήσουν, να την ελέγξουν και να ασκήσουν με πληρότητα τον κοινοβουλευτικό και θεσμικό τους ρόλο», τόνισε με έμφαση ο Νίκος Φίλης.

Σήμερα στην Ολομέλεια, απαντώντας η Ν. Κεραμέως στη βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα τη σύμβαση, την επέπληξε κι από πάνω, σχολίασε καυστικά ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να σοβαρευτούμε. Δεν υπάρχει τίποτα να... πεταχτούμε, να του ρίξουμε μια ματιά. Υπάρχει μια σύμβαση που πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή ώστε να λάβουν γνώση κόμματα, φορείς των εκπαιδευτικών και των γονέων, και φυσικά ο Τύπος. Αφήνω κατά μέρος την ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που τη ζητά ανάλογο χρονικό διάστημα», σημειώνει.

«Είναι λυπηρό πόσο χαμηλά μπορεί να κατεβάσει τον κοινοβουλευτικό πήχη η υπουργός Παιδείας, καταλήγει ο Ν. Φίλης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL