Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.1°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.8°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
15 °C
14.9°C17.0°C
1 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
0 BF 59%
Κορωνοϊός / Η Κεραμέως διαψεύδει Μητσοτάκη και Πέτσα για τεστ σε μαθητές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Η Κεραμέως διαψεύδει Μητσοτάκη και Πέτσα για τεστ σε μαθητές

Η Νίκη Κεραμέως
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ανοίξουν τα σχολεία πριν από τις γιορτές και με πρώτα τα δημοτικά, υποστήριξε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξή της στο Θέμα fm. Η υπουργός Παιδείας, για ακόμη μία φορά, επανέλαβε ότι βασική προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και πως οι αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Όπως είπε, οι συζητήσεις με την επιτροπή των ειδικών θα διεξαχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν θα δρομολογηθούν και οι σχετικές αποφάσεις.

Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, η απάντησή της σε ερώτηση για το εάν θα γίνουν rapid tests στα σχολεία. Προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση, τόνισε η υπουργός Παιδείας. Ωστόσο, μόλις πριν από τρεις ημέρες, ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1 είχε ανακοινώσει ότι με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων θα γίνουν «δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα παιδιά όλων των βαθμίδων» ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει «σχέση της θετικότητας των μαθητών των σχολείων σε σχέση με την υπόλοιπη κοινότητα». 

Ο ίδιος δε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει από τη Βουλή «έξυπνα στοχευμένα τεστ» για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα παραταθεί ή όχι η τηλεκπαίδευση. «Θα κάνουμε έξυπνα τεστ σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου για να δούμε αν μπορούμε να ανοίξουμε», είχε πει χαρακτηριστικά, αν και τότε δήλωνε πως «μπορούμε να ανοίξουμε τα σχολεία στα τέλη Νοεμβρίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως είχε γράψει η «Αυγή» την ημέρα που ανακοινώθηκε και επισήμως από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η παράταση του lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου, οι επιστήμονες βάζουν «φρένο» στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη διά ζώσης σταδιακή επαναλειτουργία των βαθμίδων της εκπαίδευσης τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, με γνώμονα τις προβλέψεις για τα επιδημιολογικά δεδομένα, έχει διαμηνύσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την αναγκαιότητα της χρονικής επέκτασης της τηλεκπαίδευσης μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου τουλάχιστον. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL