Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
18.4°C22.9°C
1 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.6°C21.7°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
20.0°C23.2°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.6°C24.9°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C18.5°C
0 BF 77%
Απεργία 26 Νοεμβρίου / «Η κυβέρνηση μάς δίνει περισσότερα αιτήματα», λέει ο πρόεδρος του ΕΚΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απεργία 26 Νοεμβρίου / «Η κυβέρνηση μάς δίνει περισσότερα αιτήματα», λέει ο πρόεδρος του ΕΚΑ

screenshot ΕΡΤ ΜΥΛΩΝΑΣ
Screenshot / ΕΡΤ

Δυστυχώς, από τότε που το Εργατικό Κέντρο Αθήνας πήρε την απόφαση για την απεργία, «η κυβέρνηση μας δίνει περισσότερα... αιτήματα», είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Γιώργος Μυλωνάς μιλώντας στην κρατική τηλεόραση το πρωί της Τετάρτης, με αφορμή την αυριανή 24ωρη απεργία που κήρυξε το ΕΚΑ και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα μέσα μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς στο λεκανοπέδιο (Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ). Σημειώνεται ότι σε 24ωρη απεργία της Πέμπτης κατεβαίνει και η ΑΔΕΔΥ και μάλιστα σε αυτό περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Υπήρχαν ήδη τέσσερα-πέντε αιτήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από τους εργαζόμενους πριν η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον προϋπολογισμό που προωθεί προς ψήφιση μειώσει κατά 600 εκατ. ευρώ τις υγειονομικές δαπάνες, όπως και κατά 2 δισ. ευρώ τις δαπάνες για τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ ταυτόχρονα, μόλις χθες η έκθεση Πισσαρίδη θέλει τον κατώτατο μισθό να διαμορφώνεται από επιτροπή εμπειρογνωμώνων και «σοφών». «Άρα, τα αιτήματά μας γίνονται πιο επίκαιρα και πιο αναγκαία», τόνισε ο κ. Μυλωνάς.

Υπογράμμισε επίσης το γεγονός ότι «είχαμε εκατοντάδες απολύσεις τις τελευταίες δύο ημέρες» πριν ξεκινήσει το δεύτερο lockdown, πρέπει να επαναληφθεί και τώρα αυτό που είχε αποφασιστεί την Άνοιξη και να παρθούν πίσω.

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης κατά τον ίδιο προκαλεί με το νομοσχέδιο που «διαφημίζει», με την κατάργηση του 8ώρου, την ουσιαστική κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας, το άνοιγμα ακόμη περισσότερων επιχειρήσεων τις Κυριακές. «Μιλάμε για διατάξεις που μας γυρνούν ακόμη και 100 χρόνια πίσω».

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μυλωνά στην κρατική τηλεόραση:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL