Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Καταγγελία / «Ασθενής με κορωνοϊό πέθανε ενώ περίμενε να αδειάσει κρεβάτι σε ΜΕΘ»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία / «Ασθενής με κορωνοϊό πέθανε ενώ περίμενε να αδειάσει κρεβάτι σε ΜΕΘ»

ΜΕΘ ΕΝΤΑΤΙΚΗ
EUROKINISSI

Την κατάσταση ασφυξίας που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας ότι νοσοκομεία της Θεσσαλίας και τη Στερεάς Ελλάδας έχουν μείνει χωρίς κρεβάτι ΜΕΘ, ενώ αυξάνονται καθημερινά οι εισαγωγές ασθενών.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας εισήχθησαν περισσότεροι ασθενείς από τις άλλες μέρες με αποτέλεσμα κάθε κρεβάτι που αδειάζει να γεμίζει την ίδια στιγμή.

Χθες στο νοσοκομείο των Τρικάλων το οποίο διαθέτει 12 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού με όλες γεμάτες, συνέβη ένα τραγικό παράδειγμα όταν χρειάστηκε να διασωληνωθεί ένας νέος άνθρωπος με υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ αμέσως δόθηκε από το νοσοκομείο για διακομιδή. Βρέθηκε στις 3 το μεσημέρι μια κλίνη ΜΕΘ στη Χαλκίδα που ειδοποίησε να καθυστερήσει λίγο το περιστατικό διότι διεκπεραίωναν άλλον διασωληνωμένο ασθενή με διακομιδή από το νοσοκομείο Καρδίτσας. Στις 6.30 μ.μ. εξέπνευσε ο ασθενής στο νοσοκομείο Τρικάλων πριν προλάβει να διακομισθεί.

Το νοσοκομείο Αγρινίου, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ έγινε νοσοκομείο αναφοράς για κορωνοϊό χωρίς να διαθέτει μοριακό αναλυτή. Ενώ τα δείγματα σε ασθενείς λαμβάνονται και στέλνονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και τα αποτελέσματα κάνουν έως έξι ημέρες να απαντηθούν, λόγω φόρτου και έλλειψης αντιδραστηρίων.

Αναφέρει μάλιστα η ΠΟΕΔΗΝ πως στο νοσοκομείο του Αγρινίου το τελευταίο δεκαήμερο βρέθηκαν θετικοί τρεις εργαζόμενοι. Ελήφθησαν δείγματα από ασθενείς και περίπου 30 εργαζομένων που ήταν επαφές των θετικών κρουσμάτων. Κανείς από τους εργαζόμενους δεν βγήκε σε καραντίνα και μετά από έξι μέρες που έλαβαν απαντήσεις απεδείχθη ότι 5 είναι θετικοί στον ιό εντελώς ασυμπτωματικοί. «Η διασπορά απρόβλεπτη καθ΄ ότι εργάζονταν κανονικά. Καλούμε το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ να επισκεφθεί το νοσοκομείο και να ληφθούν δείγματα από όλο το προσωπικό και τους ασθενείς», επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ γεμάτες είναι όλες οι κλίνες ΜΕΘ στη Λάρισα, τον Βόλο, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τη Στερεά Ελλάδα, τη Λαμία και τη Χαλκίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL