Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Κορωνοϊός / Ιεράρχες κρύβουν ότι νόσησαν εμποδίζοντας την ιχνηλάτηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Ιεράρχες κρύβουν ότι νόσησαν εμποδίζοντας την ιχνηλάτηση

ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΓΕΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
Στιγμιότυπο από συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και μελών της ΔΙΣ σε γεύμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας τον περασμένο Μάρτιο. ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/

Σταθερή και ελεγχόμενη παραμένει η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που παραμένει νοσηλευόμενος στον Ευαγγελισμό με πυρετό και ελαφρά αδυναμία, όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν το πρωί της Παρασκευής. Δεν συμβαίνει ωστόσο το ίδιο με την εικόνα της ιεραρχίας που την ώρα που μετράει όλο και περισσότερα κρούσματα, επιπρόσθετα έχει υποστεί σοβαρότατο πλήγμα λόγω των όσων έγιναν γνωστά για τον τρόπο με τον οποίο η πανδημία έπληξε τους χώρους της στο κορυφαίο επίπεδο.

Τα ρεπορτάζ του σημερινού Τύπου δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην αφετηρία της διασποράς του κορωνοϊού στην ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας, που είναι η τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου το τριήμερο Τετάρτη 4 Νοεμβρίου - Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, στην οποία μετείχε μητροπολίτης που βρέθηκε στη συνέχεια θετικός στον κορωνοϊό. Από εκεί ενεργοποιήθηκε η καραντίνα για τους υπόλοιπους που οδήγησε στον γρήγορο εντοπισμό του κορωνοϊού και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπως αναφέρει η Καθημερινή. Κυρίως όμως, βάρος δίνεται στο γεύμα που ακολούθησε και το οποίο ιεράρχης παρέθεσε σε άλλους, με την χρήση μάλιστα υπηρεσίας catering που διέθεσε προσωπικό, εκθέτοντας τα μέλη της ιεραρχίας, άλλους ιερείς και στελέχη της Αρχιεπισκοπής και φυσικά και τους εργαζόμενους του catering σε μία στενή επαφή με σημαντικό αριθμό ατόμων.

Δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει το δεύτερο lockdown στις 5 Νοεμβρίου και τα μέτρα ξεκίνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου, το γεύμα πραγματοποιήθηκε ενώ υπήρχαν περιοριστικά μέτρα που θα έπρεπε να το έχουν αποτρέψει. Ήδη, εκτός του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορωνοϊό άλλα τρία μέλη της Ιεράς Συνόδου, καθώς και στελέχη της Αρχιεπισκοπής, κατά την ίδια πηγή.

Ακόμη περισσότερο, στα σημερινά δημοσιεύματα τονίζεται ότι εμπόδιο στην παρακολούθηση των επαφών όσων βρέθηκαν θετικοί αποτελεί η στάση ιεραρχών που δεν αποκαλύπτουν ότι έχουν ασθενήσει, με τρεις εξ αυτών (από τη βόρεια Ελλάδα) να επικαλούνται «προσωπικά δεδομένα» κατά την εφημερίδα εμποδίζοντας την ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ. Η στάση τους έχει προκαλέσει ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια και στην Εκκλησία, με κάποιους να σημειώνουν ότι «το κουκούλωμα παραπέμπει σε σκάνδαλο» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω... «καραμπόλας» τέθηκε θέμα καραντίνας ακόμη και για τον Κ. Μητσοτάκη, που είχε συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο μία εβδομάδα μετά, στις 14 Νοεμβρίου, όταν ακόμη τα τεστ του τελευταίου έβγαιναν αρνητικά. Ο Ιερώνυμος είχε πάει να συζητήσει το αίτημα να ανοίξουν οι ναοί με περιορισμό στον αριθμό των πιστών για τα Χριστούγεννα. Όπως φαίνεται, οι ίδιοι οι ιεράρχες φρόντισαν με την στάση τους να κάνουν πολύ πιο δύσκολη την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος, που ακούγεται μάλλον παράλογο μετά τα παραπάνω...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL