Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.4°C17.6°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.1°C14.9°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C10.7°C
0 BF 81%
Κορωνοϊός / Πληθαίνουν τα κρούσματα στην Ιεραρχία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Πληθαίνουν τα κρούσματα στην Ιεραρχία

ΣΥΝΟΔΟΣ
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI)

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας σαρώνει την ιεραρχία της Εκκλησίας. Ανάμεσα στους μητροπολίτες μετράμε ήδη έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα και έναν νεκρό.

Τα περισσότερα περιστατικά φαίνεται να ξεκίνησαν με τη λήξη των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σχεδόν πριν δύο εβδομάδες.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, o Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος και ο Ωλένης Αθανάσιος βοηθός επίσκοπος της μητρόπολης Ηλείας, είναι οι ιερείς που είναι ήδη γνωστό ότι νοσηλεύονται ή νοσηλεύθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου.

Ο μητροπολίτης Ιερισσού βγήκε από το νοσοκομείο, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων νοσεί με ελαφρά συμπτώματα και βρίσκεται σπίτι του.

Σημειώνεται πως σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που βρισκόταν σε καραντίνα μεταφέρθηκε στην εντατική του Ευαγγελισμού για προληπτικούς λόγους.

Στον «Ευαγγελισμό» νοσηλεύεται και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, εισήχθη στις 11/11/2020 με διάγνωση COVID 19 και νοσηλεύεται σε κλίνη ΜΕΘ.

Θυμίζουμε ότι θετικός στον κορωνοϊο βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος που παρά το γεγονός ότι οι γιατροί του συνέστησαν να παραμείνει για νοσηλεία καθώς έχει προβλήματα με την υγεία του αλλά εκείνος αρνήθηκε. Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων υπέγραψε μάλιστα χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης.

Τέλος ο Μητροπολίτης Λαγκαδά είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό, ενώ είχε συμμετάσχει στη δοξολογία της 26ης Οκτωβρίου στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης. Ο Μητροπολίτης είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» όπου και κατέληξε.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL