Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C25.2°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.9°C25.6°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C28.7°C
1 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
1 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.1°C
3 BF 57%
Θεοδωρικάκος / Μετακινεί διοικητικό προσωπικό στη Δημοτική Αστυνομία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεοδωρικάκος / Μετακινεί διοικητικό προσωπικό στη Δημοτική Αστυνομία

INTIME

Αντί να εκπληρώσει τη δέσμευσή του για προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος πετά για ακόμα μια φορά το μπαλάκι των ευθυνών στους δήμους και τους υποδεικνύει τη μεταφορά του διοικητικού προσωπικού τους στην εν λόγω υπηρεσία με πρόσχημα την προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό. Έντονες οι αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, την αντιπολίτευση και την ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Με την εν λόγω διάταξη, την οποία ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος αναγκάστηκε να τροποποιήσει έναντι της αρχικής, επιχείρησε να αναθέσει καθήκοντα των δημοτικών αστυνομικών στους διοικητικούς υπαλλήλους των δήμων έως την 31η Ιουνίου 2021. Τελικώς, θα ασκούν μέρος των καθηκόντων της Δημοτικής Αστυνομίας για έλεγχο και επιβολής κυρώσεων των μέτρων για την αποτροπή της πανδημίας.

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση, καθώς τα καθήκοντα των διοικητικών υπαλλήλων, που είναι όλο το διάστημα της πανδημίας με την τηλεργασία, δεν συνάδουν με τα καθήκοντα των δημοτικών αστυνομικών» σχολιάζει στην ΑΥΓΗ η επικεφαλής της ΑΣΚ - ΟΤΑ Σταματία Τσουμέα. «Ο υπουργός να κάνει πράξη τη δέσμευσή του για προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία και όχι να μετακινεί προσωπικό από άλλες υπηρεσίες!» τονίζει.

«Διοικητικοί υπάλληλοι των ΟΤΑ σε ρόλο Δημοτικής Αστυνομίας. Το πολιτικό καρναβάλι ήρθε νωρίτερα» ήταν το σχόλιο του Κ. Ζαχαριάδη και του Μ. Χατζηγιαννάκη εκ μέρους του Τομέα Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν οι δημοσιονομικοί περιορισμοί, καλούν τον υπουργό Εσωτερικών να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία. Εξάλλου, υπενθύμισαν ότι επί ημερών Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απολύθηκαν οι δημοτικοί αστυνομικοί και επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ επαναπροσλήφθηκαν!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL