Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.4°C19.0°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.5°C16.2°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
22.5°C22.8°C
1 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 82%
Λάρισα / Ασφυξία στις ΜΕΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λάρισα / Ασφυξία στις ΜΕΘ

Μονάδα ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία
Μονάδα ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Πολύ υψηλό παραμένει το ιικό φορτίο στη Λάρισα, καθώς το Σάββατο καταγράφηκαν ακόμη 143 κρούσματα. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι βρίσκονται σε ασφυξία οι ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της πόλης. Οι νοσούντες από κορωνοϊό μεταφέρονται από τη Λάρισα στα νοσοκομεία της Χαλκίδας και της Λαμίας, καθώς δεν υπάρχουν άδεια κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στο μεταξύ την επόμενη Τετάρτη 18 Νοεμβρίου θα επαναλειτουργήσει η ογκολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, μετά από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. 

Σε ανακοίνωση της η Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λάρισας αναφέρει τα εξής:

«Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τη Διοίκηση, την επιτροπή Λοιμώξεων, την Ιατρική και Νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου, προβήκαμε στις παρακάτω ενέργειες: 7ήμερη καραντίνα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, απολύμανση όλων των χώρων στο τμήμα ημερήσιας χημειοθεραπείας καθώς και της ογκολογικής κλινικής. Όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποβλήθηκε σε μοριακό έλεγχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς μας, αλλά και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ογκολογικής κλινικής, σας ενημερώνουμε, ότι την Τετάρτη 18/11/2020 θα επαναλειτουργήσουν η ογκολογική κλινική, η μονάδα Ημερήσιας Χημειοθεραπείας καθώς και τα εξωτερικά ιατρεία, πρωινά και απογευματινά.

Όλοι οι ασθενείς των οποίων η θεραπεία ή τα ραντεβού ακυρώθηκαν, σύντομα θα ενημερωθούν από το προσωπικό της κλινικής για την ημέρα και ώρα που θα προσέλθουν για τη θεραπεία τους και για τον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL