Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
19 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
14 °C
12.1°C16.6°C
1 BF 92%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.3°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
13 °C
12.9°C14.1°C
0 BF 100%
Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη / Εν μέσω κρίσης και πανδημίας, επίδειξη πλούτου από τη σύζυγο του πρωθυπουργού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη / Εν μέσω κρίσης και πανδημίας, επίδειξη πλούτου από τη σύζυγο του πρωθυπουργού

Μαρέβα Γκραμπόφσκι Κυριάκος Μητσοτάκης
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Το κείμενο με τίτλο «Η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού μιλά για το προσωπικό γούστο» δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας και συγκεκριμένα στην στήλη "How to spend it", ελληνιστί, «Πώς να τα ξοδέψεις».

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι παρουσιάζει τις προτιμήσεις της σε ρούχα, αντίκες, κοσμήματα, καλλυντικά, έργα τέχνης και προορισμούς διακοπών, ενώ το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο κείμενο είναι πως αναφέρει ονομαστικά τις μάρκες των προϊόντων που αγοράζει ή διαθέτει, ενώ παρατίθενται και οι ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι με τα ηλεκτρονικά καταστήματα των εταιριών.

Πρόκειται για μια πάγια τακτική έμμεσης διαφήμισης, που χρησιμοποιούν διάφοροι "influencers", συνήθως με το αζημίωτο.

Μαρέβα Γκραμπόφσκι financial Times

«Το προσωπικό μου στυλ σηματοδοτείται από τις καρφίτσες μου» εμφανίζεται να λέει σε πρώτο ενικό πρόσωπο η σύζυγος του πρωθυπουργού, ενημερώνοντας τους αναγνώστες πως διαθέτει μια σειρά καρφίτσες από γνωστούς οίκους κοσμημάτων, τις οποίες προτιμά να φορά δύο-δύο συνδυασμένες με ένα ρολόι αντίκα από την συλλογή της.

Στο άρθρο φιλοξενείται μεταξύ άλλων φωτογραφία με το τάβλι της δεκαετίας του 1920 που λέει ότι αγόρασε πρόσφατα από γνωστό παλαιοπωλείο, ενώ ενημερώνει πως η καφετέρια στα Χανιά απ' όπου αγοράζει καφέ όποτε βρίσκεται εκεί με το σύζυγός της τής θυμίζει κάτι από Δανία.

Όσον αφορά τις επιλογές ρούχων, η Μαρέβα Γραμπόφσκι - Μητσοτάκη σημειώνει πως το αγαπημένο της ρούζο είναι η ολόσωμη φόρμα, υπενθυμίζοντας τους αναγνώστες πως μια τέτοια φόρεσε στον Λευκό Οίκο, όπως και η Μελάνια Τραμπ. Παραθέτει μάλιστα το ακριβές ρούχο που αγόρασε από γνωστό κατάστημα του εξωτερικού (σ.σ. αξίας εκατοντάδων ευρώ, όπως διαπιστώσαμε).

Η Μαρέβα Μητσοτάκη σπεύδει να γνωστοποιήσει πως η επόμενη κολεξιόν της εταιρίας Zeus + Dione θα είναι εμπνευσμένη από τις φορεσιές των τσολιάδων, παρά το γεγονός πως τον περασμένο Ιούνιο ανακοίνωσε πως αποχώρησε από τη διοίκηση της εταιρίας, με κυβερνητικές πηγές να σημειώνουν τότε πως μπήκε τέλος στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του πρωθυπουργού.

Όσον αφορά δε την αγαπημένη της θεραπεία προσώπου, η σύζυγος του πρωθυπουργού δηλώνει πως καταφεύγει σε σχετικό τμήματα πολυτελούς πολυκαταστήματος στο Λονδίνο. Στην μέθοδο αυτή χρησιμοποιείται «ένα σύστημα microneedling για την παροχή μείγματος αντιοξειδωτικών, βιταμινών και αμινοξέων στο δέρμα». «Είναι ο σωτήρας μου για άμεση λάμψη» δηλώνει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη.

Διαφημίζοντας ξανά την εταιρία της, δηλώνει πως το καλύτερο δώρο που έκανε τελευταία προέρχεται από... την εταιρία της.

Σε άλλο σημείο πάντως δηλώνει πως ο αγαπημένος της χώρος στο σπίτι της είναι η βεράντα του σπιτιού της, ενώ φωτογραφία της δείχνει τη θέα από το Κολωνάκι στην Ακρόπολη. Η βεράντα «είναι καλυμμένη στα φυτά που μπορεί κανείς να βρει στους παλιούς αθηναϊκούς κήπους - λεμονιές, ελιές και αρωματικά φυτά που αντέχουν την αθηναϊκή καλοκαιρινή ζέστη και ξηρασία. Για μένα είναι ένα αισθητηριακό τοπίο, που προκαλεί παιδικές αναμνήσεις».

Αφού μάλιστα δηλώνει πως αν δεν έκανε ό,τι κάνει, θα ήθελε να είναι τσελίστρια ή ντετέκτιβ, η Μαρέβα Μητσοτάκη σημειώνει καταληκτικά για την πανδημία, που έχει κοστίσει ανθρώπινες ζωές, θέσεις εργασίας και κεφάλαια:

«Φέτος, πραγματικά εκτίμησα την αίσθηση της μοναξιάς και της παραμονής σε ένα μέρος. Ποιοτικός χρόνος στο σπίτι. Συνήθιζα να βρίσκομαι σε αεροπλάνο κάθε εβδομάδα - η φετινή χρονιά με έκανε να αναρωτιέμαι αν όλα αυτά τα ταξίδια είναι πραγματικά απαραίτητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL