Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.6°C25.8°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.8°C24.9°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.6°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.0°C
2 BF 38%
Κορωνοϊός / Το ΕΣΥ νοσεί και η κυβέρνηση αδιαφορεί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Το ΕΣΥ νοσεί και η κυβέρνηση αδιαφορεί

Άγιος Σάββας
Τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ γίνονται λάστιχο λόγω της υποστελέχωσης, καταγγέλλει στην «Α» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα» Κώστας Καταραχιάς, σημειώνοντας ότι εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές μη αξιοποίησης του χρόνου για την ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό καθώς και για το ότι τον τελευταίο μήνα, παρότι έχουν παρουσιαστεί κρούσματα στο προσωπικό και σε ασθενείς, δεν γίνονται σωστές ιχνηλατήσεις

Έντονη πίεση δέχεται τις τελευταίες ημέρες το υποστελεχωμένο σύστημα Υγείας από το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο που παρατηρείται καθώς και από τα όλο και αυξανόμενα περιστατικά μολύνσεων σε υγειονομικές μονάδες όπως στο ΓΑΟΝ «Ο Άγιος Σάββας», όπου επιβεβαιώθηκαν, μετά από κινητοποιήσεις των εργαζομένων και καταγγελίες τους για υγειονομικά πρωτόκολλα - λάστιχο, 17 κρούσματα στο προσωπικό και 7 κρούσματα σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

Μιλώντας στην «Α» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα» Κώστας Καταραχιάς σημείωσε ότι εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές μη αξιοποίησης του χρόνου για την ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό καθώς και για το ότι τον τελευταίο μήνα, παρότι έχουν παρουσιαστεί κρούσματα στο προσωπικό και σε ασθενείς, δεν γίνονται σωστές ιχνηλατήσεις, καταγγέλλοντας ότι τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ γίνονται λάστιχο λόγω της υποστελέχωσης.

Όπως υπογραμμίζει, ο ΕΟΔΥ κρίνει κατά το δοκούν για την καραντίνα, όπου υπάρχει προσωπικό κλείνει τμήματα και θέτει σε καραντίνα τους εργαζόμενους, ενώ όπου δεν υπάρχει προσωπικό έχει υπάρξει περιστατικό εργαζόμενης στην καθαριότητα που δούλευε μέχρι την ώρα που πήρε το θετικό αποτέλεσμα του τεστ, παρότι είχε δηλώσει ότι έχει συμπτώματα, υπογραμμίζει.

«Αντί να ακουστούμε, αφήσανε στην τύχη του το νοσοκομείο» ανέφερε χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα, όπως σημειώνει, «σήμερα να είμαστε σε μια δυναμική διαδικασία ιχνηλάτησης, όπου ήδη προστέθηκαν 2 ακόμη εργαζόμενοι στους 15 επιβεβαιωμένους θετικούς καθώς και 3 επιπλέον ασθενείς, ανεβάζοντας στους 7 έως τώρα τους θετικούς ασθενείς».

Αυτό που ζητάμε, τόνισε, είναι η κάλυψη των 500 κενών οργανικών θέσεων ώστε το νοσοκομείο να λειτουργεί με ασφάλεια, να γίνονται κάθε εβδομάδα μοριακοί έλεγχοι στο προσωπικό και στους ασθενείς ώστε να απομονώνονται γρήγορα τα κρούσματα και να μην υπάρχει διασπορά μέσα στο νοσοκομείο και να σταματήσει η μετάθεση της ευθύνης και οι ΕΔΕ προς τους εργαζόμενους για τη διασπορά και τα μέτρα που ισχύουν.

ΠΟΕΔΗΝ: Η διασπορά στα νοσοκομεία είναι μεγάλη

Μεγάλη συρροή κρουσμάτων σε υγειονομικό προσωπικό και ασθενείς εντός νοσοκομείων καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας από το υπουργείο Υγείας να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα κρούσματα στο προσωπικό των νοσοκομείων με τη δέουσα προσοχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο Νοσοκομείο “Παπανικολάου” στη Θεσσαλονίκη είναι πάνω από 24 υγειονομικοί που νοσούν έχοντας συμπτώματα, ενώ νοσούν επίσης ασθενείς στην Καρδιολογική κλινική, με αποτέλεσμα να είναι κλειστά χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία.

Στο “Ιπποκράτειο” Θεσσαλονίκης επίσης, νόσησαν από κορωνοϊό 3 γιατροί ορθοπεδικοί και 6 είναι σε καραντίνα. Απέμειναν 3 ενεργοί γιατροί και δεν γνωρίζουμε εάν θα συνεχίσει η κλινική τη λειτουργία της.

Στο Νοσοκομείο Άμφισσας, γιατρός αναισθησιολόγος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και οι υπόλοιποι αναισθησιολόγοι είναι σε καραντίνα. Από την περασμένη Τρίτη το νοσοκομείο δεν κάνει ούτε διασωλήνωση στα έκτακτα περιστατικά, με κίνδυνο για τη ζωή τους.

Στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” Πατρών, 2 γιατροί της Παθολογικής κλινικής και ένας ασθενής που νοσηλεύονταν πολλές ημέρες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, καθώς, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, δεν γίνονται τεστ σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα τον τελευταίο μήνα 16 υγειονομικοί να έχουν νοσήσει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL