Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Καταγγελία / Ξυλοδαρμός μετανάστη εργάτη επειδή ζήτησε να πληρωθεί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία / Ξυλοδαρμός μετανάστη εργάτη επειδή ζήτησε να πληρωθεί

Άγριο ξυλοδαρμό μετανάστη εργάτη καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), δημοσιεύοντας φωτογραφίες του θύματος και κάνοντας λόγο για μεθόδους Μανωλάδας από εργοδότη.

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, ο μετανάστης εργάτης γης Μπιλάλ Οντίν την Κυριακή το πρωί στο Βαρθολομιό Ηλείας ζήτησε από το αφεντικό του που του χρωστούσε 5.000 ευρώ να τον πληρώσει. Ο γιός του αφεντικού προχώρησε σε άγριο ξυλοδαρμό και τον μετέφεραν χωρίς τη θέλησή του από το κατάστημα τους όπου πουλάνε πατάτες σε χωράφι και τον χτύπησαν εκεί.

Ο Μπιλάλ Οντίν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με χτυπήματα στο κεφάλι , στο πρόσωπο και το σώμα.

Στην ανακοίνωση της η ΚΕΕΡΦΑ σημειώνει ότι «οι μέθοδοι των αφεντικών τύπου Μανωλάδας όχι μόνο δεν έχουνε εξαλειφθεί αλλά καλά κρατούν εκβιάζοντας ιδιαίτερα τους μετανάστες εργάτες χωρίς χαρτιά να δουλεύουν εξοντωτικά ωράρια και να πληρώνονται όποτε επιθυμεί το κάθε αφεντικό.»

Και καλούν τα εργατικά συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα Ηλείας, Αμαλιάδας, Πύργου και Πάτρας, τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών και το αντιρατσιστικό κίνημα, να καταδικάσουν την ρατσιστική εργοδοτική επίθεση κατά του μετανάστη εργάτη, όπως και να απαιτήσουν την τιμωρία του δράστη και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μεροκάματων. 

«Είναι ώρα να μπει τέλος στην ομηρία χιλιάδων μεταναστών εργατών γης και να νομιμοποιηθούν εδώ και τώρα όλοι» καταλήγει η ΚΕΕΡΦΑ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL