Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Αστυνομική καταστολή / Τρομοκρατία και κυνηγητό μαθητών πριν και μετά την πορεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αστυνομική καταστολή / Τρομοκρατία και κυνηγητό μαθητών πριν και μετά την πορεία

ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Σε όργιο αστυνομικής καταστολής στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πριν και μετά την πορεία στους δρόμους γύρω από τα Προπύλαια, απέναντι στους εκατοντάδες μαθητές, επιδόθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Αποκαλυπτικό βίντεο με αγανακτισμένο εκπαιδευτκό που ξεσπά κατά των αστυνομικών και της απαράδεκτης βαρβαρότητας, έχει ξεσηκώσει τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, καθώς οι αρχές αντιμετωπίζουν τους μαθητές σαν εγκληματίες,

https://twitter.com/TassosMorfis/status/1316706509758361600

Το βίντεο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο που σχολιάζει επίσης την αφωνία των συστημικών ΜΜΕ αναφορικά με το περιστατικό.

«Στην αρχή μας λέτε για εξακρίβωση μετά μας λέτε για προσαγωγή θα τους πάτε πάνω θα τους κάνετε σύλληψη, το έχουμε δει το έργο χίλιες φορές» ακούγεται να λέει ο αγανακτισμένος εκπαιδευτικός, απευθυνόμενος στα ΜΑΤ.

«Επιτέλους πρόκειται για δεκαπεντάχρονα παιδιά τα βάζετε σε αυτή τη διαδικασία σα να είναι εγκληματίες» καταγγέλλει με εμφανή ένταση.

ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Μάρτυρας της αστυνομικής αυθαιρεσίας που συνόδευσε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης ήταν η Μελίνη Υφαντή, φοιτήτρια και μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο Κόκκινο, περιέγραψε την βίαιη προσαγωγή δύο μαθητών που ήταν δεμένοι με χειροπέδες και πεσμένοι στο έδαφος στην πλατεία Μοναστηρακίου, ενώ κατήγγειλε και την προσπάθεια τρομοκράτησης της ίδιας από τους αστυνομικούς, που την απείλησαν με προσαγωγή, επειδή ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Όπως είπε, η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη και πριν και μετά το συλλαλητήριο, με τους αστυνομικούς να κάνουν ελέγχους, να ζητάνε τα στοιχεία των διαδηλωτών και να ανοίγουν τις τσάντες τους.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 17 ατόμων, εκ των οποίων τα δύο τελικά συνελήφθησαν, έπειτα από το μαθητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Εκτός από τους μαθητές, ξεχωριστά συλλαλητήρια πραγματοποίησαν η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.

Οι συλλήψεις και προσαγωγές έγιναν λίγο μετά το τέλος του συλλαλητηρίου ενώ ο περισσότερος κόσμος είχε αποχωρήσει.

ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΤ
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Το BLOCO μαθητών/τριών καταγγέλλει ότι αστυνομικοί επιδόθηκαν σε κυνηγητό ενώ παρανόμως άνοιγαν τσάντες μαθητών

Μετά το τέλος τις πορείας οι ομάδες Δέλτα και Δίας «η αστυνομία επιδόθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου κυνηγητό μαθητών και μαθητριών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

https://twitter.com/ChristofakisN/status/1316667863349026819

«Οι δρόμοι γύρω από τα προπύλαια ήταν γεμάτοι με αστυνομικούς οι οποίοι άνοιγαν τσάντες αδιάκριτος και ζητούσαν τα στοιχεία όσων μαθητών/τριών περνούσαν από μπροστά τους» σημειώνουν με έμφαση υπογραμμίζοντας την κατατρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η καταγγελία του BLOCO μαθητών/τριών:

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της αστυνομίας να τρομοκρατήσει τους μαθητές στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο! Την Πέμπτη 15/10 η αστυνομία επιδόθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου κυνηγητό μαθητών και μαθητριών πριν και μετά την πορεία.

Οι δρόμοι γύρω από τα προπύλαια ήταν γεμάτοι με αστυνομικούς οι οποίοι άνοιγαν τσάντες αδιάκριτος και ζητούσαν τα στοιχεία όσων μαθητών/τριών περνούσαν από μπροστά τους. Κατά την διάρκεια της πορείας δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο και η πορεία τερμάτισε στο σημείο που ξεκίνησε στα προπύλαια.

Μετά το τέλος τις πορείας οι ομάδες Δέλτα και Δίας πραγματοποίησαν επεμβάσεις αδιακρίτως σε διάφορα σημεία πέριξ του Συντάγματος. Πιο συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι κατά τις 12:30 περίπου είκοσι μηχανές ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ πραγματοποίησαν επιχείρηση και προσήγαγαν δυο συμμαθητές μας. Καταγγέλλουμε την ΕΛ.ΑΣ και την ηγεσία του Υπ. Προ. Πο. για την προσπάθεια κατατρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος.

Δεν μας τρομοκρατούν! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για πρόσβαση σε ασφαλή σχολεία και ποιοτική μόρφωση. Θα μας βρουν απέναντι τους.

https://www.facebook.com/blocomathites/posts/2855803817995359

 

H κυβερνητική απάντηση ήταν και πάλι η βία στα δίκαια αιτήματα των μαθητών

Η αστυνομική βία ήταν και πάλι η κυβερνητική απάντηση στα δίκαια αιτήματα των μαθητών, καταγγέλλει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας επίσης τις απαράδεκτες συλλήψεις των ανήλικων μαθητών.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε τη συνέχιση του αγώνα για πρόσβαση σε ασφαλή σχολεία και ποιοτική μόρφωση. «Η πολιτική τους είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και τη κοινωνία. Δεν μας τρομοκρατούν!»

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε συγκεκριμένα:

«Εν μέσω πανδημίας τα σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν με 25-30 μαθητές/ριες ανά την τάξη, οι αίθουσες εξακολουθούν να μην απολυμαίνονται επαρκώς και οι οικογένειες συνεχίζουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ όταν εντοπίζεται κρούσμα ή όταν τα παιδιά έχουν έναν απλό πονόλαιμο.

Η κυβέρνηση επιλέγει να μην προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας γιατί δεν ενδιαφέρεται για την υγεία και την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας.
Στην σημερινή κινητοποίηση των μαθητών/ριών για άλλη μια φορά η κυβερνητική απάντηση ήταν η βία. Σε μια συνεχόμενη προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών, η κυβέρνηση επέλεξε να ξαναστείλει τις δυνάμεις καταστολής να συλλάβουν ανήλικους μαθητές.

Η πολιτική τους είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και τη κοινωνία.

Δεν μας τρομοκρατούν! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για πρόσβαση σε ασφαλή σχολεία και ποιοτική μόρφωση».

https://www.facebook.com/syrizayouth/posts/3026829070754700?__cft__[0]=AZUgR0lbil8BoY22tOgz-UJ8rB2gdu_dFiOzatuffxX7lnY3HFG14R1Hj_mdp1plt8QlIdW9x9Ooi6iEKl_3Y_jExx0RrfKMIYuyzfT9zXi-cbtBzlSbM91vA4tVee-ejIVKKXo86cIkCgRVYwH5cmcXrnwBhtGOAXgum8962eQnzgAuwHIgaQuXxkzrYfXKEto&__tn__=%2CO%2CP-R

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL