Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.7°C25.2°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C23.0°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C21.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
22 °C
21.5°C23.8°C
2 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.1°C23.5°C
0 BF 60%
ΑΔΕΔΥ / 24ωρη απεργία για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και παιδείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΔΕΔΥ / 24ωρη απεργία για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και παιδείας

ΑΔΕΔΥ
avgi.gr

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετέχουν ΠΟΕΔΗΝ, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Χειρόφρενο σε λεωφορεία και τρόλεϊ, στους δρόμους και οι μαθητές. Δυναμικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας το πρωί από την  ομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων με τους επιμέρους κλάδους – υγεία, παιδεία, συγκοινωνίες. Νέο συλλαλητήριο διοργανώνεται στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

ΠΟΕ-ΟΤΑ
avgi.gr

Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι η θωράκιση της δημόσιας υγείας, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση και μείωση σε 15 των μαθητών ανά τμήμα, διασφάλιση των θέσεων εργασίας και κατάργηση της ελαστικής ενοικιαζόμενης εργασίας.

«Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όλους τους αναγκαίους όρους προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά με θράσος, μετακυλύει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την επίλυση κάθε προβλήματος της σχολικής καθημερινότητας» υπογράμμισαν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, καθώς συμπληρώνεται ένας μήνας από το χτύπημα του «πρώτου κουδουνιού» της σχολικής χρονιάς.

ΟΛΜΕ
avgi.gr

Πορεία σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Υγείας, έχοντας ξεκινήσει από την πλατεία Μαβίλη. 

https://www.youtube.com/watch?v=ajjf8pN-j0A

 

ΠΟΕΔΗΝ 15.10.2020
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)

«Φτάνει με τα χειροκροτήματα και την κοροϊδία!» υπογραμμίζει το Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών, που συμμετέχει στην απεργία. «Για την αναβάθμιση του ΕΣΥ χρειάζονται άμεσα αυξημένη κρατική χρηματοδότηση, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μισθολογική αναβάθμιση των εργαζομένων» σημειώνει.

Αγωνιστικό ραντεβού των μαθητών

Μαζική πορεία στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησαν από τα Προπύλαια μαθητές και φοιτητές. «Επιδιώκουμε τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά και ασφαλή και γι’ αυτό διεκδικούμε περισσότερες προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας» είχαν τονίσει στο κάλεσμά τους για τη σημερινή κινητοποίηση εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας σε συνέντευξη Τύπου.

https://www.youtube.com/watch?v=_ZGvr56Q7pE
Φοιτητικοί Σύλλογοι
avgi.gr

 

Μαθητές Προπύλαια 15.10.2020
avgi.gr
Μαθητές Προπύλαια 15.10.2020
avgi.gr
Μαθητές Προπύλαια 15.10.2020
avgi.gr

Μικροένταση δημιουργήθηκε μεταξύ αγνώστων και αστυνομικών λίγο πριν την ολοκλήρωση του μαθητικού συλλαλητηρίου, αρκετά μακριά από την πορεία, στη λεωφόρο Αμαλίας στο ύψος του Ζαππείου. Με χημικά και κρότου λάμψης απώθησαν οι αστυνομικοί τους αγνώστους. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγιναν δέκα προσαγωγές.

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ

Την αναστολή της τρίωρης στάσης εργασίας, που είχαν προκηρύξει για σήμερα Πέμπτη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ, ενώ η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία σε λεωφορεία, τρόλεϊ και ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, τα σωματεία των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. αποφάσισαν την αναστολή, δείχνοντας καλή πίστη, καθώς «σε διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε με την ηγεσία της εταιρείας κατόπιν συνεννοήσεώς της με το αρμόδιο υπουργείο, μας δόθηκαν γραπτά χρονοδιαγράμματα των προσλήψεων νέου τακτικού και μόνιμου προσωπικού, για την προμήθεια νέου τροχαίου υλικού και ανταλλακτικών καθώς και για επιπλέον ενέργειες, που να θα γίνουν για τη θωράκιση της υγείας των επιβατών και των εργαζομένων» Ωστόσο, ξεκαθαρίζουν ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις για να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις.

ΟΣΜΕ: Το αγαθό της συγκοινωνίας σε κίνδυνο

24ωρη απεργία για τους εργαζομένους στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, αλλά και στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ, έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών (ΟΣΜΕ) για σήμερα Πέμπτη, καθώς και συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως και μοτοπορεία προς το υπουργείο Μεταφορών. Η ΟΣΜΕ εκφράζει την αντίθεσή της στην ανάθεση έργου της κρατικής ΟΣΥ στα ιδιωτικά ΚΤΕΛ, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας συγκοινωνίας. 

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων

Σε ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων προχωρούν η Aegean, η Olympic Air και η Sky Express, λόγω της συμμετοχής της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην σημερινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Απεργούν επίσης η Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΑ (ΟΣΥΠΑ) και η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΝΗΜΑΕΚ). Οι τρεις συνδικαλιστικοί φορείς θα προχωρήσουν και σε περαιτέρω κινητοποιήσεις στις 18 και 19 Οκτωβρίου, αντιδρώντας στη μη καταβολή δεδουλευμένων αμοιβών, τα οποία όπως τονίζουν προέρχονται και αποδίδονται από το Eurocontrol χωρίς να επιβαρύνεται ο Έλληνας φορολογούμενος.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL