Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.6°C18.5°C
2 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.6°C18.4°C
2 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.7°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.4°C13.9°C
0 BF 94%
Αττική / Μεγάλες καταστροφές από την ισχυρή καταιγίδα-Τρεις τραυματίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αττική / Μεγάλες καταστροφές από την ισχυρή καταιγίδα-Τρεις τραυματίες

Ηράκλειο κακοκαιρία
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)

Τρεις τραυματίες  εκ των οποίων μια γυναίκα σοβαρά, σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε πίσω της η ισχυρή καταιγίδα. Η γυναίκα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όταν σύμφωνα με πληροφορίες κατέπεσε από την ισχυρή νεροποντή ένας τοίχος επάνω της.

Κατεστραμμένα αυτοκίνητα από πτώσεις δέντρων, πλημμυρισμένα καταστήματα, σοβαρά προβλήματα στον ηλεκτρικό, διακοπές ρεύματος, τροχαία ατυχήματα και κυκλοφοριακό χάος.

Ηράκλειο κακοκαιρία
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)

Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν πολλές περιοχές της Αττικής όταν με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκαν τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την Αττική γύρω στις 6 το πρωί. Ήδη η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 130 κλήσεις για πλημμυρισμένα καταστήματα και πτώσεις δέντρων.

https://www.youtube.com/watch?v=XYh4fkgxmRc&feature=emb_title

Τα μεγαλύτερα προβλήματα, μέχρι στιγμής, εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές όπως η Νέα Ιωνία, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Γαλάτσι και το Ηράκλειο, όπου δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν, τέντες σκίστηκαν και στέγες «έφυγαν», ενώ σε κάποια σημεία μπήκαν νερά σε ισόγειους χώρους, με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να κάνουν κλήσεις για άντληση υδάτων.

 

Ηράκλειο κακοκαιρία
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)

Στο Ηράκλειο, Αττικής η πτώση των δέντρων σε κεντρικές αρτηρίες έχει προκαλέσει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και ήδη ο δήμος έχει βγάλει έξω τα συνεργεία προκειμένου να αποκαταστήσει της ζημιές, να απομακρύνει όποιους κορμούς έχουν πέσει, αλλά και όποιους αποτελούν κίνδυνο για πτώση. Η ευρύτερη περιοχή είχε και διακοπή ρεύματος για περίπου μισή ώρα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος,  «Έχουν πέσει πάνω από 150 δέντρα και έχουν σπάσει κολώνες της ΔΕΗ, ακόμη και τσιμεντένιες, από τον πολύ ισχυρό άνεμο. Γι' αυτό δεν υπάρχει ρεύμα σε κάποιες περιοχές, ενώ έχουμε πολλές ζημιές σε σπίτια και κυρίως σε στέγες που έχουν ξεριζωθεί. Αυτήν τη στιγμή, πρώτο μέλημά μας είναι το οδικό δίκτυο, να ανοίξουν οι δρόμοι γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα συνεργεία μας δουλεύουν πυρετωδώς και σιγά σιγά προχωράμε σε πλήρη καταγραφή των ζημιών», πρόσθεσε.

Ο δήμος Ηρακλείου θα ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Ήδη η Πολιτική Προστασία και η Περιφέρεια έχουν σπεύσει για βοήθεια με ανθρώπινο δυναμικό και θα ζητήσω βοήθεια και από τους όμορους δήμους», τόνισε ο κ. Μπάμπαλος, ενώ ερωτηθείς για τα σχολεία απάντησε: «Όλα τα σχολικά συγκροτήματα λειτουργούν κανονικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

Αυτήν την ώρα παραμένει κλειστή η οδός Πλαπούτα, στο Ηράκλειο, από τρία μεγάλα δένδρα που έχουν πέσει και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία, ενώ κλειστοί -για τον ίδιο λόγο- είναι επίσης οδοί Μαρίνου Αντύπα, Δερβενακίων και Ανατολής.

https://www.youtube.com/watch?v=0Tau8tgugow

Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Λόγω πτώσης δένδρων διεκόπη, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής τμήματα της Αττικής: - Στη λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το Μαρούσι, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφ. Πλαπούτα, στο Νέο Ηράκλειο. - Στη λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Μεταμόρφωση, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Μαρίνου Αντύπα. - Στην οδό Μαρίνου Αντύπα, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φιλοθέης. - Στην οδό Ανατολής, από το ύψος της οδού Ήρας.

Σοβαρά είναι τα κυκλοφοριακά προβλήματα σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου όπως στην Αθηνών-Λαμίας λόγω καραμπόλας στη γέφυρα Ροσινιόλ, στην Αθηνών - Κορίνθου λόγω ανατροπής αγροτικού στην Πάχη. 

Διακοπές ρεύματος προκλήθηκαν σε διάφορες περιοχές με τα προβλήματα να εντοπίζονται σε τμήματα των περιοχών Αλίμου, Αργυρούπολης, Νέου Ηρακλείου και Αλσούπολης και η αποκατάσταση σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται σύντομα.

ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
photo Low Pressure

Προβλήματα στον  ηλεκτρικό

Λόγω πτώσης δέντρων στο σταθμό του Ρέντη η κίνηση του ηλεκτροίνηση γίνεται μέχρι τον σταθμό Λαρίσης. Προβλήματα λόγω πτώσης δέντρου στις γραμμές και στο τμήμα του ΗΣΑΠ μεταξύ Ειρήνης και Νέου Ηρακλείου. Οι συρμοί που ξεκινάνε από την Κηφισιά με προορισμό τον Πειραιά σταματούν στην Ειρήνη και οι συρμοί που έρχονται από τον Πειραιά σταματούν στη Νέα Ιωνία.  Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να απομακρύνουν τον κορμό για να ομαλοποιηθούν τα δρομολόγια.

Νωρίτερα είχε εκτροχιαστεί το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας προς Χαλκίδα λόγω πτώσης βράχων στη γραμμή. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί ενώ οι επιβάτες μεταφέρονται προς Αθήνα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να είναι σύντομο, καθώς τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όλες τις περιοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL