Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Δίκη Χρυσής Αυγής / Κρίσιμο το αν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά και σε ποιους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίκη Χρυσής Αυγής / Κρίσιμο το αν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά και σε ποιους

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου που καταδίκασε την ηγετική ομάδα και τα μέλη της Χρυσής Αυγής που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, ακολουθεί άμεσα και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία που θα κρίνει μεταξύ άλλων το αν κάποιοι θα τύχουν αναστολής μέχρι να εκδικαστεί μία πιθανή έφεση.

Οι καταδικασθέντες για οργάνωση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής, Παναγιώταρος, Παππάς και Ματθαιόπουλος) θεωρείται πολύ δύσκολο να έχουν μία τέτοια μεταχείριση, καθώς ακόμη και με αναγνώριση ελαφρυντικών το εύρος ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι υψηλό.

Αντίθετα, ωστόσο, η πιθανή ποινή που θα επιβληθεί σε κάποιους από όσους καταδικάστηκαν μόνο για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, παρέχει στο δικαστήριο την δυνατότητα εφόσον αρχικά αναγνωριστούν ελαφρυντικά όπως ο σύννομος πρότερος βίος, η καλή συμπεριφορά κτλ., να παράσχει τον ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή, μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την διαδικασία η Πολιτική Αγωγή δεν έχει δικαίωμα να τοποθετηθεί βάσσει του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, καθώς πρόκειται πλέον για καταδικασθέντες.

Θα επιδιώξουν πιθανώς να εκμεταλλευτούν την ευνοϊκή μεταχείριση που παρέχει ο νόμος κάποιοι από τους παρακάτω: Άγγος, Αποστόλου, Καζατζόγλου, Καλαρίτης, Μιχάλαρος, Μπαρέκας, Παπαβασιλείου, Παπαδόπουλος, Πόπορη, Ρουπακιάς, Σιατούνης, ΣΚάλκος, Στεριόπουλος, Στρατος, Τσακανίκας, Τσιόρβας, Τσαλίκης, Χατζηδάκης, Χρυσαφίτης.

Αντίστοιχη είναι η διαδικασία και για τους εμπλεκόμενους στην δολοφονία Φύσσα, όπου πλην του φυσικού αυτουργού Γ. Ρουπακιά ένοχοι έχουν κριθεί οι Γεώργιος Πατέλης (γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης - επικεφαλής τοπικής), Ιωάννης Καζατζόγλου, Ιωάννης Αγγος, Αναστάσιος Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Σκάλκος, Γεώργιος Σταμπέλος, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας, Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL