Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Κορωνοϊός / Προαναγγέλλουν δύσκολο χειμώνα και νέα μέτρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Προαναγγέλλουν δύσκολο χειμώνα και νέα μέτρα

Χαρδαλιάς Μαγιορκίνης
(EUROKINISSI/POOL SOOC/ΑΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ)

Οι κυβερνητικές παλινωδίες και τα ημίμετρα στο μέτωπο της πανδημίας έχουν φέρει τη χώρα, και ειδικά την Αττική, στο σημείο «μηδέν». Μόνο τυχαία δεν ήταν άλλωστε η αναφορά του Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος προανήγγειλε ένα δύσκολο χειμώνα. Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι θα υπάρξουν στοχευμένα τοπικά μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, κατά  τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε ότι το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ο Γκ. Μαγιορκίνης επισήμανε ότι τον τελευταίο μήνα οι νέες διαγνώσεις κυμαίνονται μεταξύ 200 με 400 τις περισσότερες ημέρες με ήπιες αυξητικές τάσεις. Παράλληλα ανέφερε ότι ο κρίσιμος αριθμός των διασωληνωμένων ξεπερνάει τους 80 αυξάνοντας  σταδιακά την πίεση στο σύστημα υγείας. Το μεγάλο βάρος του επιδημικού φορτίου παραμένει στην Αττική με περισσότερες από 50% των νέων εγχώριων  διαγνώσεων σε καθημερινή βάση.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και με την έλευση του χειμώνα αναμένεται σημαντική αύξηση της μεταδοτικότητας.

Χάρτης υγειονομικής ασφάλειας για τον κορωνοϊό

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι πλέον η κυβέρνηση θα παίρνει κατηγοριοποιημένα και στοχευμένα μέτρα για κάθε περιφέρεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι, την Παρασκευή, κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό θα παρουσιαστεί ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19 για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Θα υπάρχουν τέσσερα επίπεδα ετοιμότητας:

  • Επίπεδο 1: ετοιμότητα
  • Επίπεδο 2: επιτήρησης
  • Επίπεδο 3: αυξημένης επιτήρησης
  • Επίπεδο 4: αυξημένου κινδύνου

Το επίπεδο κινδύνου στο οποίο βρίσκεται κάθε περιφέρεια θα κρίνεται από διάφορους επιδημιολογικούς δείκτες, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες, οι δείκτες πληρότητας για τα νοσοκομεία, η διαδικασία ιχνηλάτησης και άλλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL