Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Καμένα Βούρλα / Παρέμβαση εισαγγελέα για την απαράδεκτη συμπεριφορά κατοίκων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καμένα Βούρλα / Παρέμβαση εισαγγελέα για την απαράδεκτη συμπεριφορά κατοίκων

Πρόσφυγες μετανάστες
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ)

Προκαταρκτική εξέταση για την απαράδεκτη συμπεριφορά των κατοίκων που επέδειξαν οι κάτοικοι στα Καμένα Βούρλα κατά των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων ζήτησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο μεταξύ, μετά τα επεισόδια και την απαράδεκτη συμπεριφορά που επέδειξαν οι κάτοικοι στα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα λίγο πριν μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, η κατάσταση φαίνεται να ομαλοποιείται.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο δήμαρχος των Καμένων Βούρλων με νέες του δηλώσεις απέδωσε «σε έλλειψη ενημέρωσης» τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν όταν τα 39 ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα που έχουν καταθέσει αίτημα ασύλου μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Πάντως, αξίζει να τονιστεί ότι ο δήμαρχος ήταν αυτός που έκανε κάλεσμα στους κατοίκους στα Καμένα Βούρλα να συγκεντρωθούν και να διαμαρτυρηθούν ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ομάδα κατοίκων της περιοχής απέκλεισαν την εθνική οδό λίγο πριν από τη Λαμία (και στα δύο ρεύματα), πραγματοποιώντας «συμβολική κατάληψη των διοδίων για μισή ώρα».

ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας: Δεν κινδυνεύει η κοινωνία από τα 39 παιδιά πρόσφυγες στα Καμμένα Βούρλα

«Απαράδεκτη και απάνθρωπη η στάση φορέων και μικρής μερίδας κατοίκων του Δήμου Καμένων Βούρλων που έφτασαν σε ακραίες ενέργειες προκειμένου να παρεμποδίσουν την προσωρινή εγκατάσταση 39 παιδιών» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας για όσα συνέβησαν στα Καμμένα Βούρλα:

«Θεωρούμε απαράδεκτη και απάνθρωπη τη στάση φορέων και μικρής μερίδας κατοίκων του Δήμου Καμένων Βούρλων που έφτασαν σε ακραίες ενέργειες προκειμένου να παρεμποδίσουν την προσωρινή εγκατάσταση 39 παιδιών. 

Ακούσαμε τον κύριο Μηταράκη να θεωρεί  «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά  κατοίκων  οι οποίοι έβαλαν κατά των παιδιών – προσφύγων τόσο που δεν επέτρεπαν ούτε καν να περάσει  το όχημα τροφοδοσίας τους.

Οι αντιδράσεις αυτές είναι γέννημα της τακτικής της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας που τα τελευταία  χρόνια, είτε ως αντιπολίτευση είτε ως κυβέρνηση οδηγεί  την κοινή γνώμη σε ξενοφοβικές αντιδράσεις  και τη δηλητηριάζει με  ρατσιστικές αντιλήψεις,  στοχοποιώντας   τους ανθρώπους που προσπαθούν, όπως έκαναν και οι δικοί μας γονείς και παππούδες, να βρουν ένα καλύτερο αύριο μακριά από πολέμους φτώχεια και  πείνα.

Οι αντιδράσεις τέτοιου τύπου καλύπτουν παράλληλα τις ευθύνες αυτών που δημιουργούν τους πολέμους, που αποπροσανατολίζουν και μετατρέπουν επίσημα  τη χώρα μας σε φυλακή ψυχών .

Εμείς σαν κόμμα της αριστεράς  είμαστε απέναντι  σε κάθε μορφή βίας κατά των αδυνάτων.

Θα είμαστε πάντα αλληλέγγυοι σε κάθε άνθρωπο που  έχει ανάγκη, που προσπαθεί να ζήσει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, να σταθεί όρθιος, πολύ δε περισσότερο όταν στοχοποιείται άδικα, είναι ανήλικος και ασυνόδευτος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL