Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Σχολεία / 100 κλειστά λόγω κορωνοϊού, 200 λόγω καταλήψεων για τον συνωστισμό στις αίθουσες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχολεία / 100 κλειστά λόγω κορωνοϊού, 200 λόγω καταλήψεων για τον συνωστισμό στις αίθουσες

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΡΕΙΑ
Μαθητική πορεία στη Θεσσαλονίκη/ eurokinissi

Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα τα κρούσματα σε σχολικές μονάδες. Δεκάδες είναι τα τμήματα που δεν λειτουργούν ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχει μπει «λουκέτο» σε ολόκληρο το σχολείο.

Την ίδια ώρα σχεδόν 200 σχολεία τελούν υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα, με τη μαθητική κοινότητα να αντιδρά στα πολυπληθή τμήματα και στις ελλείψεις τόσο σε εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και σε προσωπικό καθαρισμού.

Στο μέσο της δεύτερης εβδομάδας που ξεκίνησε η λειτουργία των σχολείων 94 ολόκληρες τάξεις και σχολεία έχουν βάλει «λουκέτο» εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθεί η λίστα με τα σχολεία και τα τμήματα σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας που παραμένουν κλειστά.

Συλλαλητήριο σήμερα, στα Προπύλαια στις 10:30

Mε κεντρικό σύνθημα «η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία». Η συντονιστική επιτροπή μαθητών Αθήνας καλεί σε συλλαλητήριο την Πέμπτη (24/09), στα Προπύλαια (στις 10:30) τονίζοντας: «Δεν κλείσαμε τα σχολεία μας για να χάσουμε μάθημα» εστιάζοντας στις «ελλείψεις καθηγητών» και στα μαθήματα «σε αίθουσες κλουβιά, 25 και 30 μαθητών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται ήδη “με το καλημέρα” σε κινητοποιήσεις. Οι πρώτες μαθητικές πορείες είναι γεγονός.

Τα αιτήματα που ενώνουν εμάς τους μαθητές σε όλη τη χώρα είναι ΔΙΚΑΙΑ! Δεν κινητοποιούμαστε, όπως μας κατηγορούν, έτσι- χωρίς λόγο και αιτία. Δεν κλείσαμε τα σχολεία μας για να χάσουμε μάθημα. Δεν είμαστε ανεύθυνοι, ούτε γενικά δε θέλουμε να φοράμε μάσκα.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Σε αντίθεση με αυτό, κάνουμε μάθημα με ελλείψεις καθηγητών σε αίθουσες κλουβιά, 25 και 30 μαθητές στις τάξεις. Μπαινοβγαίνουμε στα ΜΜΜ ο ένας πάνω στον άλλον για να πάμε σχολείο. Το μόνο μέτρο που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι η συνεχόμενη πολύωρη υποχρεωτική χρήση μάσκας (που μας την έδωσε και σε λάθος διαστάσεις) σε δίωρα μαθήματα και με λιγότερη ώρα διαλείμματος. Εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση μας επέβαλε να δώσουμε φέτος εξετάσεις με τον κόφτη της Τράπεζας Θεμάτων.

Δε δεχόμαστε πως ότι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως θα αγοράσει ΦΕΤΟΣ από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. Ευρώ… Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

Εισαγγελείς, ορισμένοι διευθυντές και άλλα στελέχη της κυβέρνησης να σταματήσουν εδώ και τώρα να προσπαθούν να μας τρομοκρατούν. Δημοσιογράφοι στα κανάλια διαστρεβλώνουν τα αιτήματα μας, μας παρουσιάζουν ως “αρνητές της μάσκας”. Εμείς ξέρουμε πως ο σκοπός του αγώνα μας είναι δίκαιος και για αυτό θα τον συνεχίσουμε. Εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούν και πρέπει να είναι στο πλευρό μας.

Δε μασάμε και απαιτούμε εδώ και τώρα:

    Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.

    Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.

    Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.

    Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

    Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.

    Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.

    Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων

    Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.

    Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές- εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες.

Καλούμε όλους τους μαθητές σε κάθε σχολείο να οργανώσουμε συντονισμένα την αγωνιστική μας απάντηση. Παντού σε όλη την Ελλάδα και εδώ στην Αθήνα να ακουστεί όσο πιο δυνατά γίνεται η φωνή των μαθητών!

ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ…ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL