Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Καμένα Βούρλα / Ξενοφοβικές αντιδράσεις κατοίκων στην εγκατάσταση προσφύγων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καμένα Βούρλα / Ξενοφοβικές αντιδράσεις κατοίκων στην εγκατάσταση προσφύγων

ΠΡΣΟΦΥΓΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΛΟΥΒΑ
Στιγμιότυπο από τη μετακίνηση προσφύγων στη Λέσβο EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Ξενοφοβική συγκέντρωση ενάντια στην εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία στα Καμένα Βούρλα πραγματοποιούν κάτοικοι της περιοχής.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το αλαλούμ στο προσφυγικό, καθώς ενώ το μεσημέρι της Τετάρτης έφθασαν στα Καμένα Βούρλα περίπου 100 πρόσφυγες, ο δήμαρχος Γιάννης Συκιώτης δηλώνει ότι δεν είχε προηγηθεί καμία ενημέρωση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το lamiareport.gr, κάτοικοι συγκεντρώθηκαν, αντιδρώντας στην εγκατάσταση των προσφύγων και προχώρησαν σε ημίωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας

«Η φημολογούμενη έλευση και εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων στο Δήμο Καμένων Βούρλων και ειδικότερα μέσα στον αστικό ιστό, σε ανενεργές ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης των Καμένων Βούρλων, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα μας βρει σφοδρά αντίθετους» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης καλώντας τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων να ακυρώσουν τα σχέδια εγκατάστασης των προσφύγων.

Επίσης σημείωσε ότι «το ξενοδοχείο για 15 χρόνια παρέμεινε κλειστό και μέσα σε λίγες μέρες εξασφαλίστηκε η λειτουργία του».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=ZZ5I9jKMM8A&feature=emb_title

Video από το lamianow.gr

Ο ίδιος τονίζει ο ίδιος «οι χώροι που φημολογείται ότι έχουν επιλεχθεί είναι ακατάλληλοι για οποιουδήποτε τέτοιου είδους φιλοξενία. Βρίσκονται στο κέντρο της λουτρόπολης, σε πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό, σε απόσταση ελαχίστων μέτρων από τις σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης (Δημοτικό, Νηπιαγωγείο, Γυμνάσιο και Λύκειο) και μέσα στην εμπορική κίνηση της πόλης. Κατά συνέπεια η εγκατάστασή τους στους χώρους αυτούς θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην λειτουργία της τοπικής κοινωνίας, της ασφάλειας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μονίμων και επισκεπτών, τόσο στη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων όσο και στην ευρύτερη περιοχή.»

Τέλος, ο Γ. Συκιώτης τονίζει ότι «δηλώνουμε ξεκάθαρα την άρνησή μας, να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς, χωρίς να μας ρωτούν ούτε και να μας ενημερώνουν».

Οι κάτοικοι, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ανακοίνωσαν ότι για όσο παραμένουν οι πρόσφυγες στην περιοχή τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 12 το μεσημέρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL