Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Κορωνοϊός / Σύγχυση με το Καρά Τεπέ - Άλλα νούμερα ανακοίνωσε ο Πέτσας, άλλα το Υπουργείο Υγείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Σύγχυση με το Καρά Τεπέ - Άλλα νούμερα ανακοίνωσε ο Πέτσας, άλλα το Υπουργείο Υγείας

Καρα Τεπε πρόσφυγες παιδι
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ)

Το μεσημέρι, στην ενημέρωσή του προς τους πολιτικούς συντάκτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έλεγε ότι «βρέθηκαν 243 κρούσματα κορωνοϊού σε μετανάστες και πρόσφυγες στην προσωρινή δομή στο Καρά Τεπέ, που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ». Και λίγες ώρες μετά, ο ΕΟΔΥ -σε γραπτή και όχι τηλεοπτική ενημέρωση- έκανε λόγο για 184 νέα κρούσματα στο Καρά Τεπέ, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Το εξαιρετικά ανησυχητικό γεγονός να παρατηρείται απόκλιση 59 κρουσμάτων στον απολογισμό του ΕΟΔΥ ανέδειξε με δήλωσή της η Δώρα Αυγέρη, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας και Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Ποιος αριθμός διαψεύδει ποιον; Τελικά, τι ισχύει και ποια είναι τα κρούσματα στο Καρά Τεπέ;» αναρωτήθηκε η βουλευτής. Οποίο νούμερο κι αν ισχύει, συνέχισε, «δεν αλλάζει το γεγονός ότι σήμερα έχουμε ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων. Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στο να ξεπεράσει τα 500 κρούσματα ημερησίως, επιβεβαιώνοντας τις χειρότερες προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας. Κι εδώ τίθεται ένα άλλο κρίσιμο ερώτημα: πόσες ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ υπάρχουν στην Αττική, που βρίσκεται ένα βήμα πριν το lockdown; Τι έγιναν όλες οι υποσχέσεις της άνοιξης;»

Αναφερόμενη δε στην αποστροφή του Στέλιου Πέτσα ότι «δίνουμε μια μάχη με τον χρόνο», η Δώρα Αυγέρη κατέληξε στα εξής ερωτήματα: «Όλον αυτόν τον περίπου  ενάμιση χρόνο που κυβερνά η ΝΔ, τι έκανε; Γιατί, δίνει μάχη με τον χρόνο; Τι τους έκανε η κυβέρνηση τους δύο μήνες καραντίνας και τους καλοκαιρινούς μήνες που ακολούθησαν; Προφανώς, όχι μόνο δεν προετοιμάστηκε κατάλληλα για το αναμενόμενο δεύτερο κύμα, αλλά επιδόθηκε σε άλλο ένα πάρτι ημετέρων επιτελικού τύπου. Πάει πολύ η κυβέρνηση να μην ξέρει τουλάχιστον τα νούμερα της κρίσης, που η ίδια αναζωπύρωσε με την ανικανότητά της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL