Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.3°C18.2°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C14.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C16.6°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.7°C17.7°C
3 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.6°C14.6°C
2 BF 72%
Παύλος Φύσσας / Μαζική αντιφασιστική πορεία μνήμης στο Κερατσίνι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παύλος Φύσσας / Μαζική αντιφασιστική πορεία μνήμης στο Κερατσίνι

Παύλος Φύσσας πορεία
Πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Μαζική αντιφασιστική πορεία μνήμης στο Κερατσίνι για τον Παύλο Φύσσα πραγματοποίησαν εκατοντάδες άτομα. Μία πορεία που λίγες ημέρες πριν από την απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, έδωσε το στίγμα του αντιφασιστικού αγώνα.

https://youtu.be/TjoJpTAs_8g

Η κινητοποίηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 18.30, με κατεύθυνση το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20.00. «Παύλο ψυχάρα άναψε φωτιά και κάψε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ξεχώρισαν.

Έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία. Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στο avgi.gr, αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ άνοιγαν τσάντες κοντά στο μετρό της Νίκαιας.

avgi.gr

Αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, είχαν συγκεντρωθεί ήδη από τις 17.00 στην οδό Παύλου Φύσσα 60, στο Κερατσίνι. Εκεί που ο Παύλος δολοφονήθηκε από το τάγμα εφόδου των Χρυσαυγιτών.

https://youtu.be/eDhoz_kzIK0

Η πορεία έκλεισε με μία συγκινητική στιγμή. Η Μάγδα Φύσσα χαιρετούσε αγωνιστικά τους διαδηλωτές και αυτοί φώναζαν «Παύλο ψυχάρα άναψε φωτιά και κάψε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

https://youtu.be/ijmEaLNMOzc
Η Μάγδα Φύσσα στο μνημείο του γιου της (AVGI.GR)
https://youtu.be/fB6MoSfYCck

Οικογένεια Φύσσα: «Δικαίωση του Παύλου και όσων επλήγησαν από τη ναζιστική βία»

«Επτά χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου, τα λόγια έχουνε στερέψει. 7 Οκτωβρίου 2020 περιμένουμε ότι ο κόσμος θα πλημμυρίζει τους δρόμους γύρω από το Εφετείο για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου αλλα και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία» αναφέρει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα σε ανακοίνωση που εξέδωσε δια των δύο συνηγόρων της Ελευθερίας Τομπατζόγλου και Χρύσας Παπαδοπούλου, για την επέτειο δολοφονίας του.

AVGI.GR

Οι ναζί στη φυλακή

Από την πλευρά τους, οι συλλογικότητες απαιτούν να καταδικαστεί η ηγεσία της ΧΑ και τονίζουν ότι δεν θα αποδεχτούν μία απόφαση που θα ρίχνει την ηγεσία «στα μαλακά» και θα δικαιώσει τους ναζί.

AVGI.GR
AVGI.GR

Σήμερα, οι διαδηλωτές έστειλαν ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα: «Οι ναζί στη φυλακή». Όπως αναφέρουν, «η φωνή μας πρέπει να φτάσει έως την έδρα του δικαστηρίου για να καταλάβουν καλά, ότι ακόμη και αν τώρα νιώθουν ασφαλείς από την εξουσία που κατέχουν, αν αποφασίσουν να οπλίσουν ξανά το χέρι του φασίστα, η Ιστορία θα σταθεί αμείλικτη μαζί τους.

AVGI.GR

Σε μια περίοδο που η Άκρα Δεξιά και ο φασισμός κερδίζουν έδαφος σε Ευρώπη και Αμερική, εμείς, οι χιλιάδες, που τόσα χρόνια στεκόμαστε απέναντι στο σκοτάδι και το πολεμάμε, φωνάζουμε δυνατά. Θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία ελεύθερη, όπου κάθε ζωή είναι ιερή και οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξάρτητα από το χρώμα που έχει το δέρμα τους, από την καταγωγή τους ή την σεξουαλική τους προτίμηση. Είμαστε όλοι και όλες διαφορετικοί είμαστε όλοι και όλες ίσοι και θέλουμε να περπατάμε με ασφάλεια στον δρόμο χωρίς τον φόβο του ρατσιστή και του φασίστα.

AVGI.GR

Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη γράφουμε Ιστορία, ανακοινώνουμε την δική μας ετυμηγορία.

Θα είμαστε χιλιάδες για να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και φασισμό. Για τον Άνθρωπο».

AVGI.GR
AVGI.GR
AVGI.GR
AVGI.GR

 

avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL