Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.4°C20.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C19.5°C
2 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.8°C21.0°C
4 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
3 BF 63%
Κορωνοϊός / Ένα λάθος του ΕΟΔΥ βάζει σε περιπέτειες μια σχολική κοινότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Ένα λάθος του ΕΟΔΥ βάζει σε περιπέτειες μια σχολική κοινότητα

ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣΚΑ
ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΕ ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σύγχυση έχει προκαλέσει στο Κερατσίνι το «λάθος» του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με το κρούσμα κορωνοϊού στο Κερατσίνι, που αφορά έναν μαθητή γυμνασίου, και μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε γίνει γνωστό εάν τελικά θα κλείσει το σχολείο, που υποδέχεται 300 μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαθητής, μια εβδομάδα πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, παρουσίασε πυρετό. Αμέσως οι γονείς του πήγαν το παιδί τους να κάνει τεστ για τον κορωνοϊό και, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έλαβαν, ήταν αρνητικός. Ο μαθητής πήγε κανονικά τη Δευτέρα στον αγιασμό και παρακολούθησε κανονικά το σχολικό πρόγραμμα, οπότε και οι γονείς του ενημερώθηκαν από την υπηρεσία του ΕΟΔΥ ότι είχε γίνει «λάθος» και ο γιος τους ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

Αμέσως οι γονείς ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου. Ο τελευταίος ζήτησε από τον ΕΟΔΥ οδηγίες για το αν πρέπει το σχολείο να κλείσει ή όχι. Αλλά, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε γίνει γνωστό τι πρέπει να γίνει. Ο μαθητής παραμένει σε καραντίνα. Ενώ σε τεστ για τον κορωνοϊό έχουν υποβληθεί και οι γονείς του.

Επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, ο οποίος μας σχολίασε στην «Αυγή»: «Δυστυχώς, όπως είναι η κατάσταση, αυτό που συνέβη σε δικό μας σχολεία, εκτιμώ ότι θα συμβαίνει σε όλα τα σχολεία της χώρας». «Είχαμε ένα κρούσμα κορωνοϊού σε ένα σχολείο μας. Μια εβδομάδα προτού ανοίξουν τα σχολεία, το παιδί είχε εμφανίσει πυρετό. Οι γονείς του το πήγαν για τεστ κορωνοϊού και το τεστ βγήκε αρνητικό. Το παιδί πήγε στον αγιασμό της Δευτέρας. Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας υπάλληλοι του ΕΟΔΥ ενημέρωσαν τους γονείς ότι τελικά είχε γίνει λάθος και το παιδί τους είναι θετικό στον κορωνοϊό. Η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Εμείς, από την πλευράς μας, ως δήμος, πήγαμε στο σχολείο και κάναμε γενική απολύμανση» εξήγησε ο Χρ. Βρεττάκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL