Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C24.0°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.5°C15.0°C
1 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.8°C27.1°C
3 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.5°C
0 BF 82%
Αυτοψία / Τα σχολεία της Γκράβας «γυμνά» απέναντι στον κορωνοϊό 
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυτοψία / Τα σχολεία της Γκράβας «γυμνά» απέναντι στον κορωνοϊό 

 ΜΑΘΗΤΕΣ
Με σοβαρές ελλείψεις, σε συνθήκες ασφυξίας έγινε η έναρξη του σχολικού έτους στα σχολεία της Γκράβας

Η αυτοψία που πραγματοποίησε το πρωί ο ρεπόρτερ της Αυγής, Κώστας Παπαντωνίου, στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, αποκάλυψε τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες κάτω από τις οποίες 650 μαθητές και 90 καθηγητές, καλούνται εν μέσω κορωνοϊού να ανταπεξέλθουν στη νέα σχολική χρονιά.

Στο συγκρότημα στεγάζονται το 1ο ΕΠΑΛ και το 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου, με αποτέλεσμα σε κάθε αίθουσα των 32 τετραγωνικών μέτρων να συνωστίζονται 23 άτομα. Όπως εξήγησε στην «Αυγή», ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Κωνσταντίνος Σαβελώνας τα επιτακτικά προβλήματα είναι τρία:

-Την ώρα του διαλείμματος θα βγαίνουν κατά μέσο όρο στο προαύλιο 300 μαθητές.

- Υπάρχουν μόνο δυο καθαρίστριες με τρίωρες συμβάσεις για να καθαρίζουν τις τουαλέτες, τις αίθουσες και τον περιβάλλοντα χώρο όπου κινούνται, περίπου, 750 μαθητές και εκπαιδευτικοί.

-Δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι για την ειδική αίθουσα που έχει ζητήσει να υπάρχει το υπουργείο Παιδείας για τις περιπτώσεις των μαθητών που θα διαπιστώνεται ότι έχουν ύποπτα συμπτώματα. Μάλιστα, προσωρινά θα χρησιμοποιηθεί ένα παλιό φυλάκιο, όπου θα περιμένουν οι μαθητές με τα ύποπτα συμπτώματα να τους παραλάβουν οι γονείς τους.

Ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ, καταγγέλλει ακόμα ότι τα μόνα διαθέσιμα αντισηπτικά στο σχολείο είναι το απόθεμα από εκείνα που είχαν διατεθεί την περίοδο των πανελλαδικών. Παράλληλα κάνει έκκληση να δοθεί άμεσα λύση για την ενίσχυση του αριθμού των εκπαιδευτικών μια και υπάρχουν καθηγητές με νοσήματα που δεν τους επιτρέπουν να εργαστούν λόγω του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL