Live τώρα    
Γιατί κρατούσε κρυφά τα χρέη 52 εκατ. ευρώ ο Γ. Πατούλης;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιατί κρατούσε κρυφά τα χρέη 52 εκατ. ευρώ ο Γ. Πατούλης;

Έπειτα από δυο χρόνια ενημέρωσε η διοίκηση Πατούλη το δημοτικό συμβούλιο για τα χρέη της δημοτικής επιχείρησης ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε., όπως καταγγέλλει η δημοτική παράταξη Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, η οποία ζητάει, ταυτόχρονα, να διερευνηθεί η υπόθεση και από τα αρμόδια κρατικά όργανα ελέγχου, πέραν των ορκωτών λογιστών, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και ενημέρωση για τα “σπασμένα”.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η δημοτική παράταξη, με βάση την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε. (Εταιρεία Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Αμαρουσίου) στις 12.2.2015, οι υποχρεώσεις της ανέρχονταν σε 52 εκατ. ευρώ. Με την ίδια απόφαση το διοικητικό συμβούλιό της προχώρησε στη λύση και την εκκαθάριση της εταιρείας. “Η απόφαση αυτή αποκρύφτηκε από τη διοίκηση Πατούλη και ήρθε σε γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου αφού πέρασαν πάνω από δύο χρόνια” καταγγέλλει η δημοτική παράταξη υπογραμμίζοντας ότι “η διοίκηση του δήμου αρνείται την παρουσία εκπροσώπων της μειοψηφίας στο Δ.Σ. της εταιρείας την οποία έχουμε προτείνει εδώ και 8 χρόνια”.

“Αυτό που επιβάλλεται να διερευνηθεί είναι πώς τα 47 εκατ. ευρώ υποχρεώσεων που είχε η ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε. όταν ανέλαβε η διοίκηση Πατούλη, στις αρχές του 2007, έφτασαν σήμερα να είναι 52 εκατ. ευρώ, παρόλο που στην οκταετία 2007-2014 οι εισπράξεις της ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε. από την πώληση και την εκμετάλλευση των περιουσιακών της στοιχείων ανήλθαν σε 22 εκατ. ευρώ” τονίζει η δημοτική παράταξη. Ταυτόχρονα, ζητά να διερευνηθεί γιατί “οι υποχρεώσεις των 52 εκατ. ευρώ δεν περιελήφθησαν στις προβλέψεις του ισολογισμού του δήμου του 2015, που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2016, παρόλο που στη διοίκηση του δήμου ήταν γνωστές ήδη από τον Φεβρουάριο του 2015”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0