Με ασθενοφόρα γέμισε το Σύνταγμα χθες, με τους ΕΚΑΒίτες να πραγματοποιούν εξάωρη στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για την τροπολογία του υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε χθες, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, και περιέχει την ανάθεση αεροδιακομιδών σε ιδιωτικές εταιρείες, μια διάταξη που ισχύει από το 1999.
Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη τροπολογία οδηγεί στη «θεσμοθέτηση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ με μισθωμένα ασθενοφόρα ή και μισθωμένο προσωπικό από ιδιωτικές εταιρείες» και στη «σταδιακή αντικατάσταση του στόλου του ΕΚΑΒ με ιδιωτικά ασθενοφόρα και την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων».
Η στάση εργασίας (08:00-14:00) αποφασίσθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτων συνεδριάσεων των σωματείων του ΕΚΑΒ σε ολόκληρη τη χώρα το βράδυ της Τετάρτης και χθες οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν νέες συνελεύσεις, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους από εδώ και πέρα.
Οι εργαζόμενοι προκρίνουν ως λύση στα κενά που παρατηρούνται στις αεροδιακομιδές τη «συνέχιση της συνεργασίας με τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, ώστε να συμβάλλουν με τα πτητικά τους μέσα στις αεροδιακομιδές τους ΕΚΑΒ». Επίσης, την «επισκευή και συντήρηση των τριών ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, ώστε να τεθούν το συντομότερο δυνατό στην υπηρεσία των πολιτών» και την «απόκτηση από το ΕΚΑΒ του δικού του στόλου πτητικών μέσων».
Μ. ΚΑΛ.