«Άδικο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου Αντώνης Λιάκος για την Παιδεία το γεγονός ότι στα ΜΜΕ, η συζήτηση για τις «μεγάλες αλλαγές στο Γυμνάσιο, το Λύκειο και την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια» επικεντρώνεται «στη λεγόμενη τράπεζα θεμάτων».
Τόνισε πως «αδικεί την πρόταση» και επισήμανε ότι «πρέπει να δούμε το συνολικό σχέδιο αναβάθμισης της Παιδείας και όχι τις λεπτομέρειές του, οι οποίες είναι προς επεξεργασία».
Ο Αντ. Λιάκος σημείωσε, δε, ότι «τα σχετικά δημοσιεύματα αφορούν όχι το τελικό πόρισμα, αλλά πρόταση η οποία, επεξεργασμένη, θα κατατεθεί στη Βουλή και θα συζητηθεί εκεί πριν γίνει νόμος της πολιτείας. Βούληση του υπουργείου», εξήγησε, «είναι η εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης για ζητήματα που αφορούν το μέλλον της ελληνικής εκπαίδευσης».