Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.6°C22.0°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.0°C
3 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
26 °C
24.4°C27.0°C
4 BF 37%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
4 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
20.7°C22.9°C
2 BF 43%
Ρεσιτάλ μικροπολιτικής από τον Κυρ. Μητσοτάκη για το προσφυγικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρεσιτάλ μικροπολιτικής από τον Κυρ. Μητσοτάκη για το προσφυγικό

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το προσφυγικό, έπειτα από μία εβδομάδα σιωπής κι ενώ τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο συναγελάζονται ανοιχτά με τα ακροδεξιά στοιχεία στις εντάσεις που στήνονται στο νησί.

"Οι εικόνες καταστροφής και αναρχίας στη Μυτιλήνη και τη Χίο πιστοποιούν την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί και το μεταναστευτικό ζήτημα" είπε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκη,ς κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν τήρησε τα όσα ειπώθηκαν πριν από έξι μήνες στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την εθνική γραμμή που συμφωνήθηκε για το μεταναστευτικό.

"Ο διαχωρισμός μεταναστών και προσφύγων δεν έγινε. Οι δομές φιλοξενίας λειτουργούν άναρχα. Η επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία. Κανένα συγκροτημένο σχέδιο για κατανομή των προσφύγων στην επικράτεια δεν υπάρχει. Ευρωπαϊκά κονδύλια λιμνάζουν" σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος δεν δίστασε να χρεώσει στην κυβέρνηση τα ακραία στοιχεία:

"Η απουσία του και η έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού, δυστυχώς, εντείνουν τις ξενοφοβικές και ακραίες τάσεις" επισήμανε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

"Ο κ. Μητσοτάκης, για μικροκομματικούς λόγους, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον πόνο και τη δυστυχία των προσφύγων, αλλά και το βάρος που σήκωσαν και σηκώνουν οι κάτοικοι των νησιών μας" σχολίασε το Μαξίμου, καλώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη "να κατανοήσει ότι εκείνο που προέχει είναι να υλοποιηθούν όλες οι διεθνείς και διμερείς συμφωνίες, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου, να προχωρήσει η διαδικασία του relocation".

Μάλιστα, η κυβέρνηση συμβουλεύει τον πρόεδρο της Ν.Δ. να είναι πιο προσεκτικός. "Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θέλει να κάνει δηλώσεις για το μεταναστευτικό, καλό θα είναι να ενημερωθεί για το τι διεμείφθη στη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών, όπου το μεταναστευτικό ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης. Και, βέβαια, να διαβάσει τις σχετικές ομιλίες και δηλώσεις του πρωθυπουργού σε ΟΗΕ και Βιέννη".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL