Απλήρωτοι κινδυνεύουν να μείνουν οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», καθώς φαρμακευτικές εταιρείες προσφεύγουν σε αγωγές και δεσμεύουν χρήματα από τη μισθοδοσία του προσωπικού, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του συντονιστή διευθυντή του ιδρύματος Αναστάσιου Κυριακίδη.
Όπως κατήγγειλε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Πρακτορείο 104,9 FM", το νοσοκομείο έχει σωρεύσει οφειλές 70 εκατ. ευρώ περίπου τα τελευταία δύο χρόνια προς τους προμηθευτές, με συνέπεια να εκκρεμούν αγωγές σε βάρος του. Ο κ. Κυριακίδης εκτίμησε πως όχι μόνο δεν υπάρχουν χρήματα για την καταβολή των μισθών του προσωπικού, αλλά σύντομα δεν αποκλείεται να ξεμείνει το νοσοκομείο και από βασικά υλικά, όπως οι σύριγγες. Όπως ανέφερε επιπλέον, η υστέρηση πόρων από τα ασφαλιστικά ταμεία ξεπερνά σήμερα τα 200 εκατ. ευρώ προς το «Παπαγεωργίου».
«Δεν υπάρχει θέμα κακοδιαχείρισης ή άλλου άστοχου χειρισμού. Απλά το κράτος πρέπει να φροντίσει για την υπεσχημένη επιχορήγηση. Καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες μέσα σε αυτή τη λαίλαπα να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας» κατέληξε ο κ. Κυριακίδης.