Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.6°C19.7°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.4°C18.8°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C19.9°C
4 BF 48%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C19.3°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.2°C
0 BF 72%
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος ΕΡΤ3 / Αλ. Τριανταφυλλίδης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος ΕΡΤ 3): Από το Μαύρο στο Φως
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος ΕΡΤ3 / Αλ. Τριανταφυλλίδης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος ΕΡΤ 3): Από το Μαύρο στο Φως

Καθώς βγαίνουμε από το τούνελ του Μαύρου, όχι μόνο στην ΕΡΤ, με την ψήφιση του νόμου της ανασύστασης της, αύριο και μεθαύριο στην Εθνική Αντιπροσωπεία, το μυαλό και η καρδιά αρνούνται πλέον να διαθέσουν ούτε λεπτό στους αμετανόητους εραστές της παγωμένης εικόνας, στην οδό Αβύσσου, αριθμός Μηδέν της 11ης Ιουνίου του 2013.

Ματαιοπονεί η ακροδεξιά κλίκα, περί το Σαμαρά, δίνοντας μάχες οπισθοφυλακών. Βούλιαξαν μαζί με τον Βενιζέλο στη μαύρη τρύπα που έσκαβαν για τους άλλους, δηλαδή όλους εμάς, τους εργαζόμενους, την κοινωνία, την πατρίδα.

Βγαίνουμε ξανά στο Φως. Η συλλογική έγνοια αφορά πλέον τη νέα ΕΡΤ - ΕΡΤ3 - ΕΡΑ. Συνιστά Εντολή όλων των πολιτών, απαίτηση σύσσωμης της κοινωνίας, ευθύνη για το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, που αντιτάχθηκαν στο "μαύρο", για το δημόσιο αγαθό - ανθρώπινο δικαίωμα: της ενημέρωσης, του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας. Το «Χαμένο σήμα της Δημοκρατίας» επιστρέφει, όχι όμως στο Χθες. Επιστροφή στο μέλλον επιχειρούμε.

Στην πορεία από το Μαύρο στο Φως , του Αγώνα των 23 μηνών των Όρθιων της ΕΡΤ - ΕΡΤ3 - ΕΡΑ, οι ευθύνες όλων μας να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού είναι σαφείς και ξεκάθαρες: χωρίς ρεβανσισμούς, χωρίς τις παθογένειες του χθες, να γίνει η ΕΡΤ το Κοινό Ραδιοτηλεοπτικό Σπίτι όλων των Ελλήνων, Δημόσια Υπηρεσία, την οποία πληρώνει ο Έλληνας πολίτης και απαιτεί πλουραλισμό και ποιότητα, ορθολογική και υπεύθυνη διαχείριση.

Η νέα ΕΡΤ δεν θα είναι παιδί του αθηναϊκού τηλεοπτικού πριγκιπάτου. Θα είναι η ΕΡΤ που αρχίζει και δεν τελειώνει στην ΕΡΤ3 και στις ΕΡΑ, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ηράκλειο, από τα Δωδεκάνησα μέχρι τη Φλώρινα.

Η ΕΡΤ3, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, το μοναδικό κανάλι εκτός Αθηνών πανελλαδικής εμβέλειας και 24ωρης λειτουργίας θα διαθέτει την ικανή και αναγκαία αποκεντρωμένη διοίκησή του για να συντονίσει τόσο την επανεκκίνησή του, όσο και να εγγυηθεί την προοπτική - ταυτότητά του, ενταγμένης στο στρατηγικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΡΤ. Η τριμελής διοικούσα επιτροπή της ΕΡΤ3 καλείται να ανασυγκροτήσει τόσο την τηλεόραση ΕΤ3, όσο και τα τρία ραδιόφωνα της (102 FM, 958 - Σταθμός στον Πολιτισμό, Βραχέα).

Δεν εκκινούμε από μηδενική βάση: η κυβέρνηση με την "Ανάσταση" της ΕΡΤ κάνει το διπλό αγώι. Κλείνει τις πληγές από το "μαύρο" της ΕΡΤ από τη μια, και ταυτόχρονα επιχειρεί να κερδίσει το στοίχημα ενός δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που να ανταποκρίνεται στην αποστολή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL