Νέα τροπή αναμένεται να πάρει η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων μετά την απόφαση του δικαστηρίου να καλέσει τα πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ την περίοδο που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τους πρώην υπουργούς Γιάννο Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου, που θα καταθέσουν ως μάρτυρες στις 29 Απριλίου.
Το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε τελικά δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα και παράλληλα ικανοποίησε ένα πάγιο αίτημα του Α. Τσοχατζόπουλου, το οποίο είχε θέσει μετ' επιτάσεως ήδη από την πρωτοβάθμια δίκη του. Ο βασικός κατηγορούμενος στη δίκη για τα εξοπλιστικά, που ήδη εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης, είχε προβάλει από την αρχή τον ισχυρισμό ότι όλες οι προμήθειες των εξοπλιστικών γίνονταν με τη σύμφωνη γνώμη και έγκριση του ΚΥΣΕΑ.
Το αίτημα ωστόσο που τέθηκε επανειλημμένα είχε απορριφθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο με τη σύμφωνη εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας, με το σκεπτικό ότι ο πρώην υπουργός δικαζόταν για τις μίζες και τις παράνομες πληρωμές και όχι για τις αποφάσεις που έλαβε το ΚΥΣΕΑ για τα συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα.
Στη φυλακή παραμένει η Βίκυ Σταμάτη
Το δικαστήριο επίσης χθες απέρριψε για ακόμα μία φορά τα αιτήματα αποφυλάκισης που υπέβαλαν η σύζυγος του Α. Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη και η πρώην λογίστριά του Φρόσω Λαμπροπούλου.
Η Β. Σταμάτη στην αίτηση της, είχε επικαλεστεί τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει καθώς πάσχει από "μείζονα καταθλιπτική διαταραχή" και τόνιζε ότι είναι ανάγκη να βρίσκεται με τον οκτάχρονο γιο της. Η ομόφωνη απόρριψη του αιτήματός της προκάλεσε την έκρηξη του Α. Τσοχατζόπουλου, στον οποίο το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει τον λόγο για να υπερασπιστεί τη σύζυγό του. "Είναι επί ξύλου κρεμάμενη και δεν μου δίνετε τον λόγο να πω πέντε πράγματα. Δουλεύετε με τα πρακτικά της προηγούμενης δίκης. Αυτό δεν γίνεται" είπε χαρακτηριστικά.