Live τώρα    
Ακυβέρνητο σκάφος με 200 μετανάστες / Αρνήθηκαν την Ελλάδα, ρυμουλκήθηκαν στη Σικελία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακυβέρνητο σκάφος με 200 μετανάστες / Αρνήθηκαν την Ελλάδα, ρυμουλκήθηκαν στη Σικελία

Ακυβέρνητο σκάφος με 200 μετανάστες εντοπίστηκε τα ξημερώματα 117 ναυτικά μίλια δυτικά - νοτιοδυτικά της Πύλου, έπειτα από σήμα της ιταλικής Ακτοφυλακής στο Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Στο σημείο όπου βρισκόταν το σκάφος, με εντολή του ΕΣΚΕΔ, έσπευσαν άμεσα πέντε παραπλέοντα πλοία, ωστόσο οι μετανάστες αρνήθηκαν να επιβιβαστούν σε κάποιο από αυτά με προορισμό την Ελλάδα. Ύστερα από διαπραγματεύσεις το σκάφος με τους μετανάστες ρυμουλκήθηκε από φορτηγό πλοίο στη Σικελία.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται μερικές μόλις εβδομάδες μετά τον εντοπισμό και τη ρυμούλκηση του φορτηγού πλοίου με 700 πρόσφυγες ανοιχτά της Ιεράπετρας. Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια ποιοτική διαφορά στον τρόπο που λειτουργούν τα δουλεμπορικά πλοία, αφού εμφανίζονται όλο και πιο συχνά περιπτώσεις μεγάλων σκαφών με εκατοντάδες ανθρώπους, χωρίς να μειώνονται τα περιστατικά των λέμβων ή των φουσκωτών σκαφών με λιγότερους επιβαίνοντες.

Σ.Ρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0