Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.2°C16.8°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.6°C15.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.0°C15.5°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.1°C16.8°C
4 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C11.8°C
0 BF 100%
Social Waste / Social Waste: Για μια πολιτική δολοφονία επιβάλλεται να μιλάμε πολιτικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Social Waste / Social Waste: Για μια πολιτική δολοφονία επιβάλλεται να μιλάμε πολιτικά

"Ο Παύλος ούτε 'έφυγε', ούτε 'πέθανε', ούτε 'χάθηκε'- δολοφονήθηκε. Και δεν δολοφονήθηκε ούτε γιατί επιτέθηκε σε κανέναν, ούτε γιατί έκλεβε. Ούτε κλεφτοκοτάς ήταν ο Παύλος ούτε εγκληματίας. Δολοφονήθηκε γιατί μέσα από τα τραγούδια και τη γενικότερη στάση ζωής του εξέφραζε ελεύθερα απόψεις που δεν 'άρεσαν' στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που είχαν αρχίσει να επεκτείνονται επικίνδυνα στις γειτονιές του Παύλου", αναφέρουν με δημόσιο άρθρο τους (δημοσιεύθηκε στο hitandrun.gr) οι Social Waste, χιπ χοπ συγκρότημα, με πολιτικό στίχο, που συμμετείχαν στην ομάδα παραγωγής FreestyleProductions με τον KillahP, με τον οποίο, εκτός από τη συνεργασία τους, έκαναν και παρέα.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους, μας τόνισαν ότι αυτό που πρέπει να αναδειχθεί είναι ότι ο Παύλος Φύσσας δεν σκοτώθηκε επειδή ήταν καλλιτέχνης ή οτιδήποτε άλλο. Αντίθετα δολοφονήθηκε από τους φασίστες και επομένως επιβάλλεται να μιλάμε πολιτικά γι' αυτή τη δολοφονία. "Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τη μέρα που οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής σκοτώσανε τον Παύλο, υπάρχει ακόμα κάτι που μας κάθεται στον λαιμό: εκείνο το 'να μη μιλήσουμε πολιτικά' της χιπ χοπ κοινότητας σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

"Στη μάχη για την 'πολιτισμική ηγεμονία' -που θα 'λεγε και ο Γκράμσι- στις γειτονιές του Πειραιά, ο Παύλος και η Χρυσή Αυγή εξέφραζαν δυο διαφορετικούς ιδεολογικούς κόσμους: οι Χρυσαυγίτες αυτόν του μίσους, της δήθεν φυλετικής καθαρότητας και της θρασυδειλίας και ο Παύλος αυτόν της λεβεντιάς και της ανθρωπιάς. Γι' αυτό και -απ' ό,τι τουλάχιστον φάνηκε από τις καταθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας- τον είχαν στη 'μαύρη λίστα'" τονίζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL