Live τώρα    
Σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα / Ορκωμοσίες περιφερειακών και δημοτικών αρχών με αντιφασιστικές κινητοποιήσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα / Ορκωμοσίες περιφερειακών και δημοτικών αρχών με αντιφασιστικές κινητοποιήσεις

Διαφορετικό τόνο έχουν αυτή τη φορά οι ορκωμοσίες δημοτικών και περιφερειακών αρχών, καθώς σε πολλές πόλεις θα πραγματοποιηθούν αντιφασιστικές κινητοποιήσεις με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων από μέλη της Χρυσής Αυγής. Για τους βουλευτές της οργάνωσης Ηλ. Κασιδιάρη, Ν. Κούζηλο και Παν. Ηλιόπουλο που εξελέγησαν, αντίστοιχα, σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλία, έχει χορηγηθεί 24ωρη άδεια και θα παρευρεθούν στις ορκωμοσίες με αστυνομική συνοδεία.

Στην Αθήνα αντιφασιστική κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή. Η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), με σύνθημα "μπλόκο στις ορκωμοσίες των νεοναζί", καλεί σε κινητοποίηση, στις 4 μ.μ. έξω από το αμφιθέατρο του "Αθήνα 9.84" στο Γκάζι, όπου μια ώρα αργότερα θα γίνει η ορκωμοσία της δημοτικής αρχής παρόντος και του υπόδικου Ηλ. Κασιδιάρη.

Στον Πειραιά, την Κυριακή το μεσημέρι, συλλογικότητες, οργανώσεις και πολίτες του Πειραιά θα υποδεχθούν την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής έξω από στο δημαρχείο στην Πλ. Κοραή με αντιφασιστική συγκέντρωση καθώς ο συνδυασμός της Ελληνικής Αυγής εξέλεξε για πρώτη φορά έναν δημοτικό σύμβουλο, τον υπόδικο βουλευτή Ν. Κούζηλο. Κεντρικό σύνθημα: "Να μπλοκάρουμε την ορκωμοσία των νεοναζί στο Δημοτικό Συμβούλιο - Έξω οι νεοναζί δολοφόνοι από τον Πειραιά".

Με συνθήματα και πανό από μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΕΕΡΦΑ, που έγραφαν "Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας", και συνθήματα από μέλη της Χρυσής Αυγής έγινε η "υποδοχή" των τριών εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων της οργάνωσης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη χθεσινή ορκωμοσία της νέας περιφερειακής αρχής.

Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα στις 9 το πρωί, η Κίνηση "Απελάστε τον Ρατσισμό" μαζί με άλλες αντιρατσιστικές και δημοτικές κινήσεις καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο, όπου μια ώρα αργότερα θα γίνει η ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου. Η Κίνηση καταγγέλλει:

"Στις 28 Αυγούστου, λίγες μέρες πριν από την επέτειο του Παύλου Φύσσα, ορκίζονται τα νέα δημοτικά συμβούλια στη Θεσσαλονίκη. Μαζί τους ορκίζονται και οι εκπρόσωποι της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ούτε ένα χρόνο μετά τον φόνο Φύσσα, το δικαστικό σύστημα έχει αρχίσει τις αποφυλακίσεις ακόμη κι αυτών των στελεχών που είχε προφυλακίσει, δίνοντας όλο και περισσότερο χώρο ατιμωρησίας σε νέες καταστροφικές και φονικές 'δραστηριότητες'".

Υπενθυμίζει ότι πριν από "δυο εβδομάδες η ίδια Χρυσή Αυγή βανδάλισε το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, ενώ επανεμφανίζονται κρούσματα επιθέσεων, όσο και απόπειρες τρομοκράτησης συνοικιών από οργανωμένους χρυσαυγίτες και ακροδεξιούς (Σχιστό Κορυδαλλού, Τούμπα κ.α.)".

Σημειώνει, μάλιστα, ότι "παρά τις ψήφους που κατάφεραν να αποσπάσουν οι νεοναζιστές με τη συμπαιγνία του κρατικού μηχανισμού (βλέπε απόστρατους στρατηγούς ευρωβουλευτές τους), δηλώνουμε ότι το αντιφασιστικό κίνημα και ο δημοκρατικός κόσμος της πόλης δεν θα τους επιτρέψουμε να πάρουν καμία "πρωτοβουλία" μίσους, εκμεταλλευόμενοι θεσμικούς θώκους. Οι εχθροί της δημοκρατίας, υπόδικοι σαν τον εκλεγμένο Ματθαιόπουλο ή όχι, έχουν αποδείξει ότι για να διασπάσουν τις κοινωνικές αντιστάσεις στις μνημονιακές πολιτικές πείνας, για να υπηρετήσουν τους εφοπλιστές και τους στρατηγούς τους, είναι ικανοί για κάθε είδους έγκλημα, μέχρι και φόνο".

Επίσης, κάλεσμα απευθύνει η ΚΕΕΡΦΑ για συγκέντρωση στον δήμο Αλίμου την Κυριακή στις 7 μ.μ. ενώ καλεί σε κινητοποιήσεις στις ορκωμοσίες περιφερειακών συμβουλίων σε Λάρισα (ορκίζεται την Παρασκευή περιφερειακός σύμβουλος ο Π. Ηλιόπουλος), Ηράκλειο και Γιάννενα.

Η.Β.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0