Καταπέλτης για τη ΔΕΗ που -λόγω οφειλής- έκοψε το ρεύμα σε 56χρονη τετραπληγική, η οποία υποστηριζόταν από αναπνευστικό μηχάνημα, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πεθάνει, ήταν το πόρισμα του ιατροδικαστή Χανίων. Με άλλη ιατροδικαστική γνωμάτευση, που την "αθωώνει", απάντησε η ΔΕΗ.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Χανίων Αντώνη Παπαδομανωλάκη, η 56χρονη Ευτυχία Ποποδάκη που έπασχε από σοβαρή πάθηση και παρέμενε στο κρεβάτι τα τελευταία 15 χρόνια, έχασε τη ζωή της μετά από διακοπή της παροχής οξυγόνου από το μηχάνημα. Μιλώντας στην εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα", ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι η άτυχη γυναίκα ήταν "ευάλωτη σε ελλιπή οξυγόνωση" και ότι η "διακοπή λειτουργίας των μηχανημάτων τεχνικής υποστήριξης της αναπνοής θα μπορούσε να επιφέρει τον θάνατό της".
Θορυβημένη από τη γνωμάτευση η ΔΕΗ απάντησε επικαλούμενη άλλη ιατροδικαστική γνωμάτευση, της κ. Ε. Σπανουδάκη, η οποία υποστηρίζει ότι "ο χρόνος θανάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς" και "δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι επήλθε λόγω ασφυξίας - ανοξίας". Καταλήγει δε στο συμπέρασμα ότι "ο θάνατος ταξινομείται ως φυσικός"!
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο σημερινό φύλλο της "ΑΥΓΗΣ"