Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.6°C12.2°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
9 °C
6.1°C9.4°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
13.0°C13.0°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.1°C14.0°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
3 °C
3.0°C3.0°C
0 BF 93%
Να ενεργοποιηθούμε, να συσπειρωθούμε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Να ενεργοποιηθούμε, να συσπειρωθούμε

ΣΥΡΙΖΑ

Τα προβλήματα στη μετα-Covid εποχή, που γέννησε κυρίως η πολιτική του Μητσοτάκη, είναι αυτά που θα καθορίσουν και τις πολιτικές εξελίξεις.

Το κλείσιμο της αγοράς, η υποβάθμιση του ΕΣΥ, η ιδεολογική εμμονή της κυβέρνησης για τη μη λήψη μέτρων στα ΜΜΜ, στα σχολεία, το χωρίς πρωτόκολλο άνοιγμα του τουρισμού, με αποτέλεσμα τη διασπορά του ιού και τα απανωτά lockdown, έχουν ως συνέπειες την ύφεση, την αδυναμία επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τελικά την ανεργία.

Η πανδημία έγινε ευκαιρία για τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και όλων των δημόσιων αγαθών: σύστημα Υγείας, σχολεία, πανεπιστήμια, ενέργεια και αύριο και το νερό· όλα παραδίδονται στα χέρια των ιδιωτών, χάριν των οποίων νομοθετεί η κυβέρνηση.

Η ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού είναι το επόμενο μεγάλο ντηλ που σχεδιάζουν. Οι ίδιες οι δομές του κράτους κομμάτι - κομμάτι προσφέρονται στους ιδιώτες. Νομοθετούν διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις, για να προσφέρουν στην αγορά φτηνό και άβουλο εργατικό δυναμικό.

Η δημοκρατία και τα δικαιώματα παραβιάζονται, ειδικοί φρουροί προσλαμβάνονται, golden boys διορίζονται με παχυλούς μισθούς εκτός ΑΣΕΠ, γαλάζια παιδιά προσλαμβάνονται μετακλητοί, ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ, σε προμήθειες με απευθείας αναθέσεις, με τιμές διπλάσιες της αγοράς.

Το μέλλον μας υπονομεύεται με εξοπλιστικές αγορές αμφίβολης χρησιμότητας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξέρει ότι το ποτάμι της δυσαρέσκειας διογκώνεται. Οι επιτελείς του γράφουν εκλογικά σενάρια και τα ΜΜΕ καλύπτουν κάθε ανοησία του επιτελικού κράτους και προπαγανδίζουν την πολιτική της.

Παράλληλα, θέλουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, να ενεργοποιηθεί το δόγμα Βορίδη, ποτέ πια Αριστερά, μαγειρεύοντας τη νέα νοθεία με την ψήφο των ομογενών.

Από την άλλη μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ

Με τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ εναντίον του, με μοναδικά μέσα επικοινωνίας τα μέσα μαζικής δικτύωσης, τρεις εφημερίδες, το Κόκκινο και τα φιλικά του sites.

Με ΑΥΓΗ, “Εποχή” και Κόκκινο να φυτοζωούν και να απορροφούν το 30% της κρατικής χρηματοδότησης του κόμματος.

Εάν θέλουμε η φωνή μας να δυναμώσει, όλα τα μέλη που έχουν την οικονομική δυνατότητα να γίνουν συνδρομητές στην ΑΥΓΗ, που αυτή την στιγμή είναι 2,1 ευρώ την εβδομάδα.

Ο i-SYRIZA να ενεργοποιηθεί σαν εργαλείο εσωτερικής δημοκρατίας, όπου να μπορούν τα μέλη, όχι μόνο να καταθέτουν την άποψή τους, αλλά να γίνει εργαλείο αποφάσεων με διαδικτυακές ψηφοφορίες των μελών του.

Τέλος, να ενεργοποιηθούμε εμείς, τα μέλη και οι οπαδοί του κόμματος. Να συσπειρωθούμε γύρω από τις Ο.Μ., να τρέξουμε, να διαδώσουμε τις θέσεις του κόμματος, στη γειτονιά, στα καταστήματα, στα συνδικάτα, στα ΚΑΠΗ.

Να συμμετέχουμε στα κινήματα, να πρωτοστατούμε στα προβλήματα της γειτονιάς και του δήμου. Να μοιράσουμε υλικό, να χτυπήσουμε τα ψέματα που διαδίδουν η Ν.Δ. και τα ΜΜΕ.

Οι θέσεις του συνεδρίου που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη βδομάδα αποτελούν έναν οδηγό, εργαλείο για περαιτέρω προβληματισμό, δίνουν απαντήσεις για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία την εργασία, την ανεργία, την ανάπτυξη, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την Υγεία, την Παιδεία, τους μετανάστες, τον πολιτισμό, την εξωτερική πολιτική. Αυτές οι θέσεις πρέπει να γίνουν γνωστές στην κοινωνία.

* Ο Ανδρέας Τσακίρης είναι μέλος της Ο.Μ. Νίκαιας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL