Live τώρα    
"Πολυεθνικό" το Νόμπελ Χημείας 2013
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Πολυεθνικό" το Νόμπελ Χημείας 2013

Στον 83χρονο αυστριακής καταγωγής Αμερικανό καθηγητή Μάρτιν Κάρπλους, τον Νοτιοαφρικανό 66χρονο καθηγητή Χημείας του πανεπιστημίου Στάνφορντ Μάικλ Λίβιτ, καθώς και στον 73χρονο Ισραηλινό καθηγητή χημείας και βιοχημείας Αριέχ Βαρσέλ του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας απονεμήθηκε χθες από κοινού το Νόμπελ Χημείας 2013.

Οι τρεις επιστήμονες βραβεύτηκαν για τις εργασίες τους πάνω στην "ανάπτυξη μοντέλων πολλαπλών κλιμάκων για την κατανόηση περίπλοκων χημικών συστημάτων", ανακοίνωσε σχετικά η Σουηδική Ακαδημία Επιστημών.

Οι τρεις επιστήμονες «θεμελίωσαν τα ισχυρά προγράμματα υπολογιστών που χρησιμοποιούνται σήμερα για να κατανοήσουμε και να προβλέψουμε χημικές διαδικασίες», ανέφερε η επιτροπή στην ανακοίνωση της απονομής του βραβείου. «Οι προσομοιώσεις σε υπολογιστή που αντικατοπτρίζουν αυτά τα οποία συμβαίνουν στην πραγματική ζωή έχουν κρίσιμη σημασία για τις περισσότερες προόδους που έχουν γίνει στη χημεία", συμπληρώνει η σουηδική ακαδημία επιστημών. Το έργο των τριών καθηγητών σε αμερικανικά πανεπιστήμια υπήρξε κρίσιμο για διαδικασίες όπως ο σχεδιασμός φαρμάκων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0