Live τώρα    
Πάρτι μπούνγκα - μπούνγκα και λαδώματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάρτι μπούνγκα - μπούνγκα και λαδώματος

Την ώρα που οι οπαδοί του οργάνωναν φιέστες συμπαράστασης φωνάζοντας "είμαστε όλοι πόρνες", δικαστές στη Νάπολη έφερναν στο φως τα έργα και τις ημέρες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι την εποχή της παντοδυναμίας του.

Ο πρώην γερουσιαστής Σέρτζιο Ντε Γκρεγκόριο του κόμματος "Ιταλία των Αξιών", που ίδρυσε ο δικαστής της εκστρατείας "Καθαρά Χέρια" Αντόνιο Ντι Πιέτρο, παραδέχθηκε χθες ότι χρηματίστηκε από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι με 3 εκατομμύρια ευρώ για να σταματήσει να στηρίζει, το 2008, την κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι. Ο Ντε Γκριγκόριο δήλωσε "μετανιωμένος" για τη στάση του και ζήτησε να υπάρξει «εξωδικαστικός συμβιβασμός» από την εισαγγελία της Νάπολης. Η εισαγγελία έκανε δεκτό το αίτημα. Ο Ντε Γκρεγκόριο θεωρείται πιθανό ότι θα καταδικασθεί σε ένα χρόνο και οκτώ μήνες φυλάκιση χωρίς να χρειαστεί να αντιμετωπίσει καμία δικάσιμο.

«Η περίπτωσή μου δεν είναι ασφαλώς η μοναδική και ο κόσμος πρέπει να το αντιληφθεί αυτό. Στη Βουλή και τη γερουσία βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνεχής διαπραγμάτευση αξιωμάτων με τη σχετική επιβράβευση» δήλωσε ο «μετανοημένος» γερουσιαστής.

Αναμένεται τώρα να αποφασιστεί από τους δικαστές αν θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για διαφθορά και ο Μπερλουσκόνι, που έδωσε αρχικά 2 εκατομμύρια ευρώ στον Ντε Γκρεγκόριο χωρίς να τα δηλώσει και συνέβαλε επίσης καθοριστικά ο δωρολήπτης να λάβει ακόμη 1 εκατομμύριο ευρώ υπό τη μορφή επίσημης κρατικής χρηματοδότησης για το πολιτικό κόμμα που στο μεταξύ είχε ιδρύσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0